Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szerelem és a szeretet ösztönzi a versírásra

Enesei interjúalanyunk tanult szakmája szerint energetikus, mégis idestova huszonhat éve pecsenyesütőt üzemeltet. A korábban művezető megunván a bezártságot, hátat fordított az üzemnek, és a magánkereskedelemben találta meg a felszabadultabb életformát. Nem mellesleg a Magyar Írószövetség nívódíjas költője három kötet kiadásán van túl. Munkahelyén, a győri Dunakapu téren üzemelő pecsenyesütőben  számtalan olyan élmény éri, mely rímfaragásra inspirálja őt. Csornán töltött katonaévei alatt intenzív súlyemelésbe kezdett, s rájött arra, hogy a testi-lelki egyensúlyát csak a mozgás által nyerheti el. Az alma nem esik messze a fájától, mert fia, ifjabb Mezőfi nehézsúlyú bokszolóként vált ismertté. De honnét jött az édesapának a költészet? A magát romantikus beállítottságúnak valló szerző mélyebben átéli az apróbb szépségeket. Az igazi szerelem tizenöt éve érte utol, s mint mondta, attól kezdve fokozatosan alakult költői énje. Mivel úgy vette észre, hogy sorai hatnak az emberekre, ez további inspirációt jelentett az íráshoz. A szeretet érzése hatja át hazafias verseit, melyekről a szakma is jó véleménnyel van. A Kossuth-díjas Faludy György egyenesen Petőfi reinkarnációjának nevezte az enesei verselőt, aki ebben  a párhuzamban azért némi túlzást vél felfedezni. Mezőfi László legutóbbi kötete Haza és szerelem címmel jelent meg, mely nagy sikert aratott bizonyos olvasói csoportoknál. Kormányzati körökben szintén ismerik és méltányolják a poéta munkásságát, melyekkel kapcsolatban több  ereklyeként őrzött dicsérő levéllel rendelkezik.
Meghatározó volt Mezőfi László életében, amikor az enesei után két győri általános iskolában tartott előadást, melyért vastapssal jutalmazták a gyerekek, akik feszült figyelemmel követték  szeretetről szóló költeményeit. A Petőfi szellemi nyomdokain járó költő közérthető stílusban, népies egyszerűséggel írt versei azonnal hatnak. Az irodalomszerető olvasóknak jó hír: formálódik Mezőfi László  negyedik kiadványa.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.