Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szerelem és a szeretet ösztönzi a versírásra

Enesei interjúalanyunk tanult szakmája szerint energetikus, mégis idestova huszonhat éve pecsenyesütőt üzemeltet. A korábban művezető megunván a bezártságot, hátat fordított az üzemnek, és a magánkereskedelemben találta meg a felszabadultabb életformát. Nem mellesleg a Magyar Írószövetség nívódíjas költője három kötet kiadásán van túl. Munkahelyén, a győri Dunakapu téren üzemelő pecsenyesütőben  számtalan olyan élmény éri, mely rímfaragásra inspirálja őt. Csornán töltött katonaévei alatt intenzív súlyemelésbe kezdett, s rájött arra, hogy a testi-lelki egyensúlyát csak a mozgás által nyerheti el. Az alma nem esik messze a fájától, mert fia, ifjabb Mezőfi nehézsúlyú bokszolóként vált ismertté. De honnét jött az édesapának a költészet? A magát romantikus beállítottságúnak valló szerző mélyebben átéli az apróbb szépségeket. Az igazi szerelem tizenöt éve érte utol, s mint mondta, attól kezdve fokozatosan alakult költői énje. Mivel úgy vette észre, hogy sorai hatnak az emberekre, ez további inspirációt jelentett az íráshoz. A szeretet érzése hatja át hazafias verseit, melyekről a szakma is jó véleménnyel van. A Kossuth-díjas Faludy György egyenesen Petőfi reinkarnációjának nevezte az enesei verselőt, aki ebben  a párhuzamban azért némi túlzást vél felfedezni. Mezőfi László legutóbbi kötete Haza és szerelem címmel jelent meg, mely nagy sikert aratott bizonyos olvasói csoportoknál. Kormányzati körökben szintén ismerik és méltányolják a poéta munkásságát, melyekkel kapcsolatban több  ereklyeként őrzött dicsérő levéllel rendelkezik.
Meghatározó volt Mezőfi László életében, amikor az enesei után két győri általános iskolában tartott előadást, melyért vastapssal jutalmazták a gyerekek, akik feszült figyelemmel követték  szeretetről szóló költeményeit. A Petőfi szellemi nyomdokain járó költő közérthető stílusban, népies egyszerűséggel írt versei azonnal hatnak. Az irodalomszerető olvasóknak jó hír: formálódik Mezőfi László  negyedik kiadványa.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.