Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szép szavak ünnepe Kapuváron

Régi hagyományra tekint vissza a rendezvény, mert legalább húsz éve, hogy megtartják a területi fordulót a Pátzayban. A kisebbek a család, a környezet és a természet témaköréből merítettek, az ötödik-hatodik osztályosok Arany János és Petőfi Sándor verseiből választották a szavalnivalót, a legnagyobbak pedig azon szerző rímekbe szedett sorait tanulták meg, akinek az életművét éppen elsajátítják az iskolában, így József Attila és Tóth Árpád alkotásaiból válogattak. Az iskolai fordulót követő területi versenyre egy kötelező és egy szabadon választott verssel készültek a gyerekek, de prózamondással is próbálkoztak a diákok. Ők meséket, regényrészleteket mondtak el társaik és a zsűri előtt.
Harmath Lajos igazgató a verseny előtti köszöntőjében a szép szó és a magasztos gondolatok ünnepéről beszélt. Megállapította, a költészet és az irodalom ma is szükséges a kiegyensúlyozott mindennapokhoz. Milyen díjazás várt a résztvevőkre? Horváthné Varga Edit pedagógus kifejtette: kategóriánként az első három helyezett könyvjutalomban részesült. Idén sem sikerült pályázati forrást szerezni az elismerések finanszírozására, de az Apáczai Könyvkiadó és Könyvterjesztő Kft.ingyen felajánlotta a kiadványokat az iskolának.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.