Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szép szavak ünnepe Kapuváron

Régi hagyományra tekint vissza a rendezvény, mert legalább húsz éve, hogy megtartják a területi fordulót a Pátzayban. A kisebbek a család, a környezet és a természet témaköréből merítettek, az ötödik-hatodik osztályosok Arany János és Petőfi Sándor verseiből választották a szavalnivalót, a legnagyobbak pedig azon szerző rímekbe szedett sorait tanulták meg, akinek az életművét éppen elsajátítják az iskolában, így József Attila és Tóth Árpád alkotásaiból válogattak. Az iskolai fordulót követő területi versenyre egy kötelező és egy szabadon választott verssel készültek a gyerekek, de prózamondással is próbálkoztak a diákok. Ők meséket, regényrészleteket mondtak el társaik és a zsűri előtt.
Harmath Lajos igazgató a verseny előtti köszöntőjében a szép szó és a magasztos gondolatok ünnepéről beszélt. Megállapította, a költészet és az irodalom ma is szükséges a kiegyensúlyozott mindennapokhoz. Milyen díjazás várt a résztvevőkre? Horváthné Varga Edit pedagógus kifejtette: kategóriánként az első három helyezett könyvjutalomban részesült. Idén sem sikerült pályázati forrást szerezni az elismerések finanszírozására, de az Apáczai Könyvkiadó és Könyvterjesztő Kft.ingyen felajánlotta a kiadványokat az iskolának.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.