Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szép szavak ünnepe Kapuváron

Régi hagyományra tekint vissza a rendezvény, mert legalább húsz éve, hogy megtartják a területi fordulót a Pátzayban. A kisebbek a család, a környezet és a természet témaköréből merítettek, az ötödik-hatodik osztályosok Arany János és Petőfi Sándor verseiből választották a szavalnivalót, a legnagyobbak pedig azon szerző rímekbe szedett sorait tanulták meg, akinek az életművét éppen elsajátítják az iskolában, így József Attila és Tóth Árpád alkotásaiból válogattak. Az iskolai fordulót követő területi versenyre egy kötelező és egy szabadon választott verssel készültek a gyerekek, de prózamondással is próbálkoztak a diákok. Ők meséket, regényrészleteket mondtak el társaik és a zsűri előtt.
Harmath Lajos igazgató a verseny előtti köszöntőjében a szép szó és a magasztos gondolatok ünnepéről beszélt. Megállapította, a költészet és az irodalom ma is szükséges a kiegyensúlyozott mindennapokhoz. Milyen díjazás várt a résztvevőkre? Horváthné Varga Edit pedagógus kifejtette: kategóriánként az első három helyezett könyvjutalomban részesült. Idén sem sikerült pályázati forrást szerezni az elismerések finanszírozására, de az Apáczai Könyvkiadó és Könyvterjesztő Kft.ingyen felajánlotta a kiadványokat az iskolának.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.