Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szén-monoxid alattomos veszélyforrás

A gáztüzelés esetén legalább évente ellenőriztetni kell az égéstermék elvezetőit, továbbá a megfelelő levegő-utánpótlást a tüzelőberendezés helyiségében – fogalmazott Nyerges Miklós ügyvezető. A modern nyílászárók nagy előnye, hogy csökkentik az otthonok energiaköltségeit, viszont légmentesen zárják a lakásokat, ami miatt megszűnik a helyiségek természetes szellőzése. A szén-monoxid vízgőzzel telített színtelen, szagtalan vegyület, ezért szinte észrevehetetlen. A szakértő a háztartásokba is ajánlja a jelzőkészülék beszerzését, mert használatával sokkal nagyobb biztonságban lesznek a lakók.

Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Szolgáltató Kft. igazgatója a szilárd tüzelőberendezésekkel kapcsolatban elmondta: a kazánházban lehetőleg minél kevesebb éghető anyag legyen, és a lehető legtávolabb a tüzelőeszköztől. A kéményeket a törvény előírása szerint évente kétszer kell ellenőriztetni, és szükség szerint tisztíttatni. Nyerges Miklós a szilárd tüzelés esetén a legfőbb veszélyforrásnak a nem megfelelő fűtőanyag használatát nevezte. Ilyenek például a vizes fa, a háztartási hulladékok, PET-palackok, mert aki ezeket alkalmazza, annak idő előtt romlik a kéménye. A kivezető falára rakódott szennyezőanyagokat nehéz eltávolítani.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek