Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szén-monoxid alattomos veszélyforrás

A gáztüzelés esetén legalább évente ellenőriztetni kell az égéstermék elvezetőit, továbbá a megfelelő levegő-utánpótlást a tüzelőberendezés helyiségében – fogalmazott Nyerges Miklós ügyvezető. A modern nyílászárók nagy előnye, hogy csökkentik az otthonok energiaköltségeit, viszont légmentesen zárják a lakásokat, ami miatt megszűnik a helyiségek természetes szellőzése. A szén-monoxid vízgőzzel telített színtelen, szagtalan vegyület, ezért szinte észrevehetetlen. A szakértő a háztartásokba is ajánlja a jelzőkészülék beszerzését, mert használatával sokkal nagyobb biztonságban lesznek a lakók.

Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Szolgáltató Kft. igazgatója a szilárd tüzelőberendezésekkel kapcsolatban elmondta: a kazánházban lehetőleg minél kevesebb éghető anyag legyen, és a lehető legtávolabb a tüzelőeszköztől. A kéményeket a törvény előírása szerint évente kétszer kell ellenőriztetni, és szükség szerint tisztíttatni. Nyerges Miklós a szilárd tüzelés esetén a legfőbb veszélyforrásnak a nem megfelelő fűtőanyag használatát nevezte. Ilyenek például a vizes fa, a háztartási hulladékok, PET-palackok, mert aki ezeket alkalmazza, annak idő előtt romlik a kéménye. A kivezető falára rakódott szennyezőanyagokat nehéz eltávolítani.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.