Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A számok és a logika bűvöletében

A 2010-es esztendő bővelkedett a kerek évfordulókban: az intézmény fennállásának 30.jubileumát ünnepelték, illetve arra emlékeztek, hogy 20 évvel ezelőtt vette fel az iskola a legnagyobb magyar nevét. Mindezekről Horváth László igazgatóhelyettes beszélt  annak a legalább százhúsz diáknak, akik a 20.alkalommal megrendezett megmérettetésre gyűltek össze. Elhangzott továbbá, hogy Szabó István volt igazgató és Molnár Jánosné munkaközösség-vezető kezdeményezte annak idején, hogy a kapuvári intézmény adjon helyet a Bolyai-versenynek.
Televíziónk is jelen volt, amikor Kleizerné Kocsis Mária szervező tanár ismertette a gyerekekkel a gyakorlati lebonyolítással kapcsolatos tudnivalókat. Kiderült, hogy az összetettebb feladatoknál a példamegoldás menetének feltüntetését is elvárták a résztvevőktől. - Számológép használata nem megengedett, hiszen a számolási ismeretekre vagyunk többek között kíváncsiak - szólt az iránymutatás. Amikor a szaktanárok kijavították a feladatokat, még nem tudták, hogy kinek a munkája került eléjük, és csak később azonosították a diákokat a sorszámok alapján.
Kleizerné Kocsis Mária elmondta, hogy eleinte csak a helyi iskoláknak hirdették meg a versenyt, de ez az évek során kibővült. Tizenkét intézmény közel százhúsz tanulója nevezett be a legutóbbi megmérettetésre, amelyen a felső tagozatosokon kívül a negyedikesek is részt vehettek. A kiírás szerint minden iskolából és minden évfolyamról három tanulót lehet delegálni, és ide már csak azok a legjobbak kerülnek, akik megnyerik a házibajnokságot - tájékoztatott a pedagógus. Eleinte izgulnak, hogy mennyi jelentkező lesz, de aztán kiderül, van érdeklődés a verseny iránt.

A 20. Bolyai János matema-tikaverseny eredményei:
1.helyezett: Mészáros Laura (Szárföld) 4.évfolyam, felkészítője Mészárosné Havasréti Mária; Bata Márk (Pátzay-iskola, Kapuvár) 5.évfolyam, felkészítője Vargáné Dezamics Renáta; Lukácsi Petra (Mihályi) 6.évfolyam, felkészítője Némethné Baboss Éva; Nagy Petra (Pátzay-iskola, Kapuvár) 7.évfolyam, felkészítője Módli Ágnes; Nándorhegyi Krisztina (Beled) 8.évfolyam, felkészítője Borosné Tóth Zsuzsanna
2.helyezett: Molnár Márk (Páli Szent Vince-iskola, Kapuvár) 4.évfolyam, felkészítője Törekiné Takács Beáta; Simon Dóra (Mihályi) 5.évfolyam, felkészítője Horváth Szabolcsné; Varga Máté (Páli Szent Vince-iskola, Kapuvár) 6.évfolyam, felkészítője Fodor Gyuláné; Süli Luca (Pátzay-iskola, Kapuvár) 7.évfolyam, felkészítője Módli Ágnes; Kovács Zsófia (Páli Szent Vince-iskola, Kapuvár) 8.évfolyam, felkészítője Nagy-Kutasi Katalin
3.helyezett: Kurcsics Erika (Széchenyi-iskola, Kapuvár) 4.évfolyam, felkészítője Nagy Zoltánné Sasinszky Éva; Vissi Klaudia (Fertőd) 5.évfolyam, felkészítője Eöriné Zsoldos Ildikó; Roskó Brigitta (Széchenyi-iskola, Kapuvár) 6.évfolyam, felkészítője Kleizerné Kocsis Mária; Németh Armand (Mihályi) 7.évfolyam, felkészítője Horváth Szabolcsné; Gulyás Dániel (Mihályi) 8.évfolyam, felkészítője Horváth Szabolcsné.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 12.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.