Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A számítástechnikát sosem késő megtanulni!

A Csornán és részben Kapuváron dolgozó rendszergazda munkahelyén a számítógépek üzemeltetésével, az új rendszerek beindításával és a felhasználók oktatásával foglalkozik. Ha szükséges, a megyei központ tevékenységéhez is segítséget nyújt. – A munkámból kifolyólag is igyekszem a legfrissebb eszközöket és programokat megismerni, és amennyire lehetőségem van rá, ezt tovább is adni – nyilatkozta a villamos üzemmérnöki és számítógép-programozói végzettséggel rendelkező szakember. – Mivel nagyon érdekel a számítástechnika, és célom a minél szélesebb körű elterjesztése, szeretném megismertetni a nyugdíjasokat azzal, hogy milyen óriási fejlődésen ment keresztül az információtechnológia – mondta a csornai előadás előtt.
Bauer Mihály főiskolás korában kapott kedvet az informatikához, de a ‘70-es években még csak az üvegfal mögé helyezett számítógépeket nézegethették az egyszerű diákok, akiket nem engedtek az eszközök közelébe. Igazán akkor tudott elmélyedni a témában, amikor a ‘80-as évek táján Magyarországon is megjelentek a  személyi számítógépek. – Ettől kezdve folyamatosan képeztem magam, és elkezdtem a tanfolyamok szervezését. A tanulók alap-, illetve középfokú szakmai ismereteket szerezhettek – hangzott az interjúban.
A mai gépek nagyon egyszerűen kezelhetők, a világhálóra pedig lassan mindenkinek szüksége lesz. Az informatikus folyamatosan azon munkálkodik, hogy életkortól függetlenül, mindenkit meggyőzzön a következőről: Nem csak a húszéveseké az internet! A tanuláson kívül számos dologra használható, például információgyűjtésre, szórakozásra vagy akár kapcsolatépítésre. Annak sem kell megijednie, aki még sosem ült le a számítógép elé, hiszen ha kellő nyitottsággal és érdeklődéssel kezdi az ismerkedést a számítástechnikával, hamar eljut arra a szintre, amikor a gép használata már sikerélmény.. A Hobbim a számítógép nevű tanfolyamon a teljesen kezdők is elsajátítják az alapokat.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.