Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szakmai elismerés az egész közösségnek szól

Csitei Gábor tizenkét éve foglalkozik hivatásszerűen a gyermekek táncoktatásával, korábban pedig mint amatőr táncos vett részt a helyi kulturális életben. 16 évesen,  tehetséges néptáncosként és szervezõként vette át a Kapuvár Néptáncmûvészetéért Alapítvány irányítását, s ezzel együtt a felnõtt néptánccsoport vezetését.
– Az elmúlt tizenegynéhány év legnagyobb eredménye, hogy létrejött a magyar hagyományok, ezen belül a néptánc és a népzene átörökítésére „felesküdött” közösség, melynek révén több száz fiatal került közelebb régi kultúránkkal. A tánciskola a Kapuvár környéki községekbe is eljutott, ezért a kisebb településeken élő gyermekek is hozzájutottak ehhez a tudáshoz – nyilatkozta a Győr-Moson-Sopron megye közművelődéséért elismert táncpedagógus. Az általa irányított iskola szakmai eredményeit hazai versenyeken, valamint bel- és külföldi szakmai fesztiválokon szerezte meg.
A táncosok egész éven át elfoglaltak, mert nemcsak nyáron, hanem ősztől tavaszig vannak fellépéseik. Idén közel negyven gyerek erdélyi táborozáson vett részt, a felnőttek pedig a tizenöt ország részvételével megrendezett észak-németországi folklórfesztiválon jártak.
Csitei Gábor előzetesen nem értesült a megyei díjra való felterjesztéséről, ezért meglepetésként érte  az elismerés. A média lehetőségét megragadva megköszönöm, elsősorban Hámori György kapuvári polgármesternek, hogy rám gondolt és érdemesnek talált a díjra, valamint a megyei önkormányzat képviselőinek, hogy támogatta a jelölésemet. – A kitüntetéssel nemcsak az én munkámat ismerték el, hanem azt a közösséget is, ahol dolgozom, valamint az ide járó gyerekeket és a szülőket.
Beküldés dátuma: 2013. 09. 11.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.