Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szakember szerint rugalmas az új munka törvénykönyve

A szakemberek a kapuvári fórumon sorra vették azokat a rendelkezéseket, amelyekkel a munkáltatóknak soron kívül kell foglalkozniuk, s bemutatták a 2013-tól aktuálissá váló intézkedéseket. Torma Beáta szakokleveles tanácsadó konferenciák keretében rendszeresen tájékoztatja az érdeklődőket a munkajogi tárgykörben. A HR-szolgáltató cég képviselője húsz éve foglalkozik ezzel a területtel, ezért ő könnyebben nyomon  tudja követni a munkavállalót, illetve a munkáltatót érintő szabályokban bekövetkező változásokat. Kapuvári előadását a városban és a környékén működő kisebb cégek, valamint könyvelőirodák vezetőinek állította össze. A nagy érdeklődés azt mutatja, hogy a munkáltatók odafigyelnek alkalmazottaik előírásszerű foglalkoztatására.
Torma Beáta összefoglalójában azokról a rendelkezésekről beszélt, amelyeket a rugalmasság jegyében biztosít a törvény a munkáltatóknak. A tanácsadó szerint a munkavállalók érdekeit nem hozzák hátrányba a legújabb rendelkezések. Minden ellenkező híresztelés ellenére sem hosszabbítható meg a három hónapos próbaidő. A bérpótlék átstrukturálódását  érintve megjegyezte: a dolgozók nem fognak kevesebbet keresni. Az atipikus foglalkoztatási formák pedig a hátrányos helyzetűek és a kismamák munka világába való visszatérését segítik. A munkajogi szakértő mindkét oldalnak (munkaadói és munkavállalói) azt javasolja, hogy tájékozódjon a megjelent kiadványokból, a kamaráknál és a különböző érdekvédelmi szervezeteknél, ahol a legtöbb esetben ingyenes j
Beküldés dátuma: 2012. 08. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.