Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!
Hirdetés

A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

Varga Milán az elmúlt években több sportágban is kipróbálta magát: kosarazott, kézilabdázott, focizott és lassan kilenc éve tagja a Movement Dance School tánccsapatának.
A június elején Székesfehérváron megrendezett országos atlétikai versenyen harmadik helyezést elért fiatalember az alapokat a testnevelésórákon szerezte meg. Az egyéni felkészülésben az 5-6. osztályban Németh Gyuláné, az 7-8. osztályban pedig Bárkovics Renáta volt a segítségére. A kapuvári diák a körzeti után a megyei megmérettetésen folytathatta a versenyt, ahol olyan jól szerepelt, hogy a győri és a mosonmagyaróvári edzőtől is kapott egy-egy ajánlatot.
Az országos atlétikai versenyen első nap távolugrásból kellett teljesítenie, de az 5 méter 30 centiméterével egyáltalán nem volt megelégedve, hiszen eddigi rekordja 6 méter 6 centiméter. Másnap megismételte a távolugrást, mely másodjára sokkal jobban sikerült. Az öttusa része volt még a kislabdahajítás, a súlylökés, valamint a 100 és 800 méteres futás. Milánnak a legjobban az utóbbi két versenyszám sikerült.
A kapuvári fiatal a győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskola atlétika szakán szeretne továbbtanulni.
– A nyáron heti két edzésem lesz és több táborba megyek – fogalmazott Varga Milán, aki mostani sportteljesítményével elégedett, csak azt sajnálja, hogy a táncot abba kell hagynia, mivel kollégistaként olyan sűrűn nem tud hazajárni.

Beküldés dátuma: 2019. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek