Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A sebességkorlátozó tábla kihelyezése sem elképzelhetetlen

A februári bejáráson részt vett a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának szakembere, a kormányhivatalhoz tartozó közlekedési felügyelőség útügyi osztályának munkatársa, a közútkezelő győri illetve csornai kirendeltségének képviselője, valamint Buthi Gyula, a helyi rendőrőrs vezetője.
A balesetek okainak vizsgálata után a következő megállapításra jutottak: Az említett kereszteződésnél a közlekedés a jogszabályi és a forgalomtechnikai szabályoknak megfelel. Az útkereszteződés biztonságosabbá tételére több javaslat hangzott el: Felfrissítik és kicsit kijjebb helyezik az útburkolati jeleket, továbbá jelezték a látómezőt esetleg zavaró fa kivágását is. Magasabbra helyezik a Kapuvár felől érkezőket tájékoztató jelzőtáblát, hogy ez se befolyásolja az áttekintést. A búgó hanggal figyelmeztető, akusztikus útburkolati jelek elhelyezését azonban elvetették, mert az útburkolat erre nem alkalmas. Ígéret hangzott el arra vonatkozóan, hogy március végéig helyezik ki a sárga színű, balesetveszélyes helyre felhívó táblákat. A fekvőrendőr ötletét  szintén megvalósíthatatlannak tartották, mivel a lakott területen kívül érkező járművek nagyobb sebességgel érkeznek a helyszínhez.
A helyszíni bejárás résztvevői abban is megegyeztek, hogy fél, illetve egy év múlva újraértékelik az esetleges további változtatásokat, mert nagyobb döntést igényelne, ha jelzőtáblával csökkentenék a 8611-esen közlekedő járművek sebességét.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.