Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A sebességkorlátozó tábla kihelyezése sem elképzelhetetlen

A februári bejáráson részt vett a megyei rendőr-főkapitányság közlekedési osztályának szakembere, a kormányhivatalhoz tartozó közlekedési felügyelőség útügyi osztályának munkatársa, a közútkezelő győri illetve csornai kirendeltségének képviselője, valamint Buthi Gyula, a helyi rendőrőrs vezetője.
A balesetek okainak vizsgálata után a következő megállapításra jutottak: Az említett kereszteződésnél a közlekedés a jogszabályi és a forgalomtechnikai szabályoknak megfelel. Az útkereszteződés biztonságosabbá tételére több javaslat hangzott el: Felfrissítik és kicsit kijjebb helyezik az útburkolati jeleket, továbbá jelezték a látómezőt esetleg zavaró fa kivágását is. Magasabbra helyezik a Kapuvár felől érkezőket tájékoztató jelzőtáblát, hogy ez se befolyásolja az áttekintést. A búgó hanggal figyelmeztető, akusztikus útburkolati jelek elhelyezését azonban elvetették, mert az útburkolat erre nem alkalmas. Ígéret hangzott el arra vonatkozóan, hogy március végéig helyezik ki a sárga színű, balesetveszélyes helyre felhívó táblákat. A fekvőrendőr ötletét  szintén megvalósíthatatlannak tartották, mivel a lakott területen kívül érkező járművek nagyobb sebességgel érkeznek a helyszínhez.
A helyszíni bejárás résztvevői abban is megegyeztek, hogy fél, illetve egy év múlva újraértékelik az esetleges további változtatásokat, mert nagyobb döntést igényelne, ha jelzőtáblával csökkentenék a 8611-esen közlekedő járművek sebességét.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.