Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A régi és az új polgármester együtt beszélt terveiről

Varga Tamás jelezvén békés szándékát, és a falu előző vezetőjével való együttműködési hajlandóságát, Sebestyén Katalinnal együtt ült le kameránk elé, hogy beszéljen jövőbeni terveiről. Rögtön cáfolta azokat az alaptalan híreszteléseket, melyek szerint megszüntetné a volt polgármester asszony patronálásával született kiállítást. Annál is inkább valótlan a kampány során megfogalmazott állítás, hiszen elismeri a leköszönt képviselő-testület és kultúráért elkötelezett elődje áldozatkész munkáját - hangsúlyozta Varga Tamás. A tárlat állagának és szakmai színvonalának megőrzésére Sebestyén Katalinnál alkalmasabb személyt nem találhatott volna, ezért arra kérte, hogy továbbra is gondozza az értékes gyűjteményt, valamint ismerve a régi településvezető lelkesedését, megbízta a helyi néptánccsoport vezetésével is.
Sebestyén Katalin több mint négy évtizede folytatja közéleti tevékenységét a Rábaközben, s mint mondta, mindig az előtte járók szemléletét vitte tovább. Joggal büszke a megye szerte ismert kiállításra, amelyen sok környékbeli alkotó munkája látható. Szerinte  két-három órát is könnyedén el lehet tölteni a fafaragók, valamint a szomszédos teremben látható Horváth Győző-féle néprajzi bemutató megtekintésével. Az egész Európát körbetáncoló bogyoszlói Rábaköz Néptáncegyesületet pedig 35 éve alapította, s azóta is részt vesz mindennapi életükben. Az utánpótlást az iskolás- és óvodáscsoport működésétől reméli. Amennyiben Sebestyén Katalint egészsége és ideje is engedi, képviselői támogatással szeretné megírni a bogyoszlói iskola történetét.
Bogyoszló új polgármestere azoknak is bizonyítani szeretne, akik nem őrá adták le voksukat az őszi helyhatósági választáson. Számos, a költségvetésbe betervezett feladatot vett át a korábbi vezetéstől. Ha nem találnak megfelelő pályázatot, akkor jövőre lehet, hogy önerőből is nekilátnak a járdák felújításának - jegyezte meg Varga Tamás. Különösen rossz állapotban van a presszótól a boltig tartó gyalogjáró. A szennyvíz-elvezetés problémájának megoldása nagyobb horderejű feladat - fűzte hozzá a polgármester, aki olyan tervező céggel vette fel a kapcsolatot, amely ingyen összeállítja az elképzelést, s csak akkor kér a munkájáért fizetséget, ha a falu nyer valamelyik pályázaton. Utóbbit Potyond községgel együtt szeretnék véghezvinni. - Sínen van a konditerem kialakítása a volt iskola területén - hangzott az interjúban. Ez egyetlen fillérjébe sem kerül a falunak, hiszen a terem adva volt, annak a berendezését pedig a fiatalokra bízták. A további apróbb-cseprőbb ügyeket is el fogják intézni, például rendbe teszik a Potyond - Bogyoszló közötti útkereszteződésben elburjánzó, ezért a kilátást erősen korlátozó élő sövényt. A képviselő-testület az előző ciklusból több megkezdett feladatot is örökölt: Ilyen a temetői ravatalozó felújítása, az egészségház rekonstrukciójának folytatása, a régi, de új funkciót kapott iskolaépület karbantartása.
Sebestyén Katalin azt kívánja utódjának, hogy ne adja fel kezdeti lelkesedését még akkor sem, ha szembesül az akadályokkal. - A békesség és az együttműködés mindenek magva - jegyezte meg expolgármester. Varga Tamás megjegyezte: televíziónkban jó partnerre talált, így várható, hogy a helyi médián keresztül fogják tájékoztatni a  falu lakosságát az őket érintő döntésekről és azok hátteréről.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 24.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.