Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Régi Beled Baráti Kör jubileumi találkozója

Huszadik alkalommal találkoztak egymással a Régi Beled Baráti Kör tagjai, akik rég látott ismerőseikre és a városra egyaránt kíváncsiak. Eleinte harminc-harmincöt elszármazott jött el a rendezvényekre, de még ebben a pandémiás időszakban is megjelentek szinte ugyanennyien.

A megnyitó után a helyi általános iskola tanulói műsorral kedveskednek a megjelenteknek, majd azt követően beszámolót hallgathatnak meg a város fejlődéséről. Az újonnan belépő tagok elmesélik, hogy milyen indíttatásból csatlakoztak a baráti körhöz. A délelőtti program ebéddel zárul a helyi vendéglőben, ahol folytatódhat a kötetlen beszélgetés.
A legutóbbi, huszadik jubileumi találkozón dr. Baranyai Lenke, a mozgalom kezdeményezője tartott visszaemlékezést az elmúlt évtizedekről.
A Régi Beled Baráti Kör sokrétű tevékenységet folytat – mondta Borosné Tóth Zsuzsanna. A kuratórium elnöke néhány példát is említett: segítséget nyújtottak a hagyományőrző szakkörnek, kopjafa állításában közreműködtek, támogatásukról biztosították a zsidó emlékmű létrehozását, felkarolták az egyik történelem szakos főiskolai hallgatót, de természetesen várják a javaslatokat a folytatásra vonatkozóan.

2001 augusztusában 26 fővel alakult a Régi Beled Baráti Kör, melynek régi és újonnan csatlakozott tagjai azóta minden évben összejönnek, hogy megbeszéljék az elmúlt esztendőben történt eseményeket. Eleinte nem fix, hanem mindig változó időpontban tartották a találkozókat, de 2012-ben úgy döntöttek, hogy előre megbeszélt, állandó dátumhoz igazodva tervezik a rendezvényt. Mivel a búcsú utáni szombatra esett a választás, nem szükséges értesíteni a tagokat, mert mindenki tudja, hogy ezen a napon délelőtt tízkor megtartják a találkozót, melyre a Beleden élőket és az elszármazottakat egyaránt várják.

Beküldés dátuma: 2020. 09. 22.

További hírek

  • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

    Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

  • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

    A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

  • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

    Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

  • A Csornai Múzeum épületének titkai

    A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

  • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

    Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.