Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A rábapordányi játékosoknak Csornával “ meggyűlt a baja”

A megyei II. osztály ezüstérmes rábapordányi kézilabdacsapatát  éremmel jutalmazták a falunapi rendezvényen. A játékosok edzője 15 éves korában, a csornai ificsapatban kezdte sportpályafutását. Gódorné Nagy Marianna nevével fémjelzett  NB-I-es kézilabdásokkal Nagy Jánosné fiatal játékosként ritkán került egy csoportba, de nagyon kedvelte a meccseket. A rábapordányiak vezetője szép emlékeket őriz a csornai ifi és  felnőtt csapat közös  edzéseiről. A kapus négy-öt év múlva került át Herendre, ahol NB-II-es kategóriában folytatta a védéseket. Nagy Jánosné hosszabb szünet után a – 2002-ben Lipovits Károly irányításával megalakult – rábapordányi kézilabdacsapathoz állt be. A tizennégy játékos eredménye időről időre változik, de tavaly és idén megszerezték a második helyet. Az edző szerint a csapatnak a gyorsaságban és a jó lövő képességben rejlik az ereje. A II.osztályban kézilabdázó rábapordányiaknak a tavaszi idényben Kóny és Győrzámoly játékosai okoztak némi nehézséget, és természetesen az első helyen végzett csornaiak. Tornaterem hiányában nem egyszerű dolog a rendszeres gyakorlás, ezért ezt a sportolók más településen oldják meg: Csornán és Szilban. Nagy Jánosné sajnálja, hogy nehéz átcsalogatni a rábapordányiakat a Kónyi tornacsarnokban tartott  bajnoki mérkőzéseikre. Utánpótlás terén sincsenek elkényeztetve, mert a szóba jöhető diáklányok Bágyogszováton járnak iskolába. Hiány van a kitartó játékosokból, aki viszont marad, az garantáltan megtanul  kézilabdázni. Az edző társai nevében kijelentette: szeretnének sokáig együtt maradni, amely rajta nem fog múlni. Rábapordány legközelebb a bajnoki címért indul.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.