Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A rábapordányi játékosoknak Csornával “ meggyűlt a baja”

A megyei II. osztály ezüstérmes rábapordányi kézilabdacsapatát  éremmel jutalmazták a falunapi rendezvényen. A játékosok edzője 15 éves korában, a csornai ificsapatban kezdte sportpályafutását. Gódorné Nagy Marianna nevével fémjelzett  NB-I-es kézilabdásokkal Nagy Jánosné fiatal játékosként ritkán került egy csoportba, de nagyon kedvelte a meccseket. A rábapordányiak vezetője szép emlékeket őriz a csornai ifi és  felnőtt csapat közös  edzéseiről. A kapus négy-öt év múlva került át Herendre, ahol NB-II-es kategóriában folytatta a védéseket. Nagy Jánosné hosszabb szünet után a – 2002-ben Lipovits Károly irányításával megalakult – rábapordányi kézilabdacsapathoz állt be. A tizennégy játékos eredménye időről időre változik, de tavaly és idén megszerezték a második helyet. Az edző szerint a csapatnak a gyorsaságban és a jó lövő képességben rejlik az ereje. A II.osztályban kézilabdázó rábapordányiaknak a tavaszi idényben Kóny és Győrzámoly játékosai okoztak némi nehézséget, és természetesen az első helyen végzett csornaiak. Tornaterem hiányában nem egyszerű dolog a rendszeres gyakorlás, ezért ezt a sportolók más településen oldják meg: Csornán és Szilban. Nagy Jánosné sajnálja, hogy nehéz átcsalogatni a rábapordányiakat a Kónyi tornacsarnokban tartott  bajnoki mérkőzéseikre. Utánpótlás terén sincsenek elkényeztetve, mert a szóba jöhető diáklányok Bágyogszováton járnak iskolába. Hiány van a kitartó játékosokból, aki viszont marad, az garantáltan megtanul  kézilabdázni. Az edző társai nevében kijelentette: szeretnének sokáig együtt maradni, amely rajta nem fog múlni. Rábapordány legközelebb a bajnoki címért indul.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.