Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Rábaköz hagyománya kötelez - Leader-bál Csornán

A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület meghatározó szervező és koordináló része lett a tájegységnek  - hangoztatta  báli megnyitójában Hámori György, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, aki szerint a szervezet munkájának is köszönhető, hogy  egyre gyakrabban emlegetik országszerte a térséget, ezenkívül ismét népszerűségnek örvend a Rábaköz hagyományos étele, a böllérmáj, valamint reneszánszát éli a höveji csipke. - Még az idei évben szeretnénk a rábaközi tallért bevezetni, és bízom benne, hogy lesz erőnk hozzá - fogalmazott Hámori György.
Hutflesz Mihály csoportvezető miközben a globalizáció egyre erősödő hatásairól beszélt, a lokalitás meghatározó elemeit hangsúlyozta. A Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, mint a területi tőkét jelentő tájegység első gazdaságfejlesztő szervezete, ösztönzi a helyi termelés és feldolgozás, valamint a szolgáltatások növekedését. - Észrevettük, hogy közös a múltunk, közös a jelenünk, és valószínűleg a jövőnk is az - célzott a folyamatban lévő projektekre a csoportvezető, hiszen a Leader-pályázatok abba a stádiumba érkeztek, amikor már a nyerteseket is köszönthették. A közel  80 millió forintot azon pályázók között osztják szét, akik a Rábaköz turisztikai fejlesztésére és  az ehhez kapcsolódó programok szervezésére fordítják az összeget - közölte Horváth Árpád Mihály munkaszervezet-vezető.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program ún.tengelyek mentén osztja fel az uniós forrásokat, és szám szerint a négyes az, amelyik a helyi közösségek fejlesztésére vonatkozik. Tompáné Balogh Mária a Leader-egyesület elnökségi tagjaként a dél-rábaközi térséget képviselte a rendezvényen. Riporterünknek elmondta, hogy minden pályázó nyert,  de a csornai térségből kevesen éltek a lehetőséggel. A beledi polgármester örömmel jelentette be: 1,7 millió forintot nyertek a pünkösdi fesztiválra, amely ennek köszönhetően az idén még nagyobb szabású lesz. A bálozó polgármester  asszony a zenés mulatságot egyrészt szórakozásnak, másrészt pedig  tapasztalatszerzésnek tekinti.
A második Leader-bál nyitó táncát a csornai Pántlika Néptáncegyüttes mutatta be, a báli zenét pedig a  Csiszár Duó & Móni szolgáltatta. A rendezvénynek helyet adó Hunyadi-gimnázium több termében tájjelegű ételekből összeállított kóstoló fogadta a vendégeket.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.