Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Rába-töltés közeli kertek elúsztak

Idén már a második jelentősebb árhullámot élték meg Bodonhely környékének lakói és az arra fele közlekedők. Interjúnkat azon a Bodonhely és Kisbabot közötti kritikus útszakaszon készítettük, mely a Rába kilépésekor  szinte mindig víz alá kerül. A hullámtér szintjére süllyesztett úton ha megáll a fél-egy méteres víz, közlekedésre nem használható – mondta Kenesei Ferenc. Rábacsécsénynél a két töltés között híd vezet át. A polgármester arra nem tud magyarázatot adni, hogy ez az ominózus útszakasz annak idején miért nem így készült, ezért csak feltételezi: nem volt rá több pénz, ezért Bodonhelynél az egyik oldalt lesüllyesztették. A belvízzel és a csapadékkal is veszélyeztetett házaknál intenzív szivattyúzásba kezdtek. A falu gondjain az önkéntes tűzoltók próbálnak segíteni, akik nemcsak eszközeiket, hanem saját erejüket is felajánlották. Bodonhely költségvetése eleve foghíjas, ezért a tartalékaikat élik fel a mentéskor. A hóhelyzet okozta károk finanszírozására már kérték a kormány segítségét, de beszélgetésünkkor Kenesei Ferenc még nem informálódott az ár- és belvízi vis maior pályázatokról, mert a plusz pénzt leginkább a benzinre kellett költeniük. – Jó kapcsolatban vagyunk a Rába szakaszmérnökségével is, akik állandóan jelzik az érkező árhullámokat. A mostanival nekünk nagyobb gondunk nincs, csak ha a belvíz is megjelenik, akkor kell jobban odafigyelni, és a falut védeni – fogalmazott Bodonhely első embere.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.