Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Rába-parthoz érkező kerékpárosokra is számítanak

A település szépítése, a lakosság megtartása volt a célja a közel húsz esztendeje alakult csoportosulásnak, mely a nagyobb támogatás reményében jogi formát öntött, és létrehozta a Vásárosfalu Jövőjéért Alapítványt. Az ő közreműködésükkel sikerült  beszerezni a templom könyékén látható és a ravatalozóban felállított padokat. Az alapítvány tagjai mozgósították a falu lakosságát, akik lelkesen részt vettek a parkosításban, és a lebontott mázsaház helyére szintén növényeket ültettek.
Több mint tízmillió forintot költhet az alapítvány annak a pályázatnak köszönhetően, melyet a templom körüli tér megújítására nyertek. – Sétány lesz a templom északi oldalán – tájékoztatott Tompáné Balogh Mária, az alapítvány elnöke. Tovább magyarázta: mivel itt nincs fényforrás, régóta igényli a lakosság a megvilágítást a viszonylag sötét részen. Pár hete a sikeres projektről szóló határozat is az alapítvány kezében van,  ezért kivitelezőket keresnek a térburkoláshoz, a villanyszerelési, valamint a kertészeti munkákhoz. Az árajánlatok értékelése után mihamarabb szeretnék megkezdeni a földmunkával járó beruházást – tudtuk meg Tompáné Balogh Máriától. Mivel Vásárosfaluban nyár végén tartják a fesztivállá fejlődött falunapot, augusztus 26-27-éig szeretnék befejezni a templomkert felújítását önmaguk és az arra járó kerékpáros turisták örömére. Mindennap nem számítanak látogatókra, de az előre bejelentett kirándulókat kemencében sült langalóval és pogácsával várják a községháza mögötti területen. A szervezett csoportok zöme Röjtökmuzsajról jön át a településre, ezért kerékpáros pihenőt szeretnének építeni a Rába-partjára érkező bicikliseknek. Vásárosfalu is a közé a nyolc település közé tartozik, amely számíthat a kistérségi társulás által elnyert, komfortosabb körülményeket teremtő pályázati forrásra. Jó az itt élőknek is az, hogy büszkék lehetnek a parányi településre – mondta az alapítványi elnök.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.