Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Rába-parthoz érkező kerékpárosokra is számítanak

A település szépítése, a lakosság megtartása volt a célja a közel húsz esztendeje alakult csoportosulásnak, mely a nagyobb támogatás reményében jogi formát öntött, és létrehozta a Vásárosfalu Jövőjéért Alapítványt. Az ő közreműködésükkel sikerült  beszerezni a templom könyékén látható és a ravatalozóban felállított padokat. Az alapítvány tagjai mozgósították a falu lakosságát, akik lelkesen részt vettek a parkosításban, és a lebontott mázsaház helyére szintén növényeket ültettek.
Több mint tízmillió forintot költhet az alapítvány annak a pályázatnak köszönhetően, melyet a templom körüli tér megújítására nyertek. – Sétány lesz a templom északi oldalán – tájékoztatott Tompáné Balogh Mária, az alapítvány elnöke. Tovább magyarázta: mivel itt nincs fényforrás, régóta igényli a lakosság a megvilágítást a viszonylag sötét részen. Pár hete a sikeres projektről szóló határozat is az alapítvány kezében van,  ezért kivitelezőket keresnek a térburkoláshoz, a villanyszerelési, valamint a kertészeti munkákhoz. Az árajánlatok értékelése után mihamarabb szeretnék megkezdeni a földmunkával járó beruházást – tudtuk meg Tompáné Balogh Máriától. Mivel Vásárosfaluban nyár végén tartják a fesztivállá fejlődött falunapot, augusztus 26-27-éig szeretnék befejezni a templomkert felújítását önmaguk és az arra járó kerékpáros turisták örömére. Mindennap nem számítanak látogatókra, de az előre bejelentett kirándulókat kemencében sült langalóval és pogácsával várják a községháza mögötti területen. A szervezett csoportok zöme Röjtökmuzsajról jön át a településre, ezért kerékpáros pihenőt szeretnének építeni a Rába-partjára érkező bicikliseknek. Vásárosfalu is a közé a nyolc település közé tartozik, amely számíthat a kistérségi társulás által elnyert, komfortosabb körülményeket teremtő pályázati forrásra. Jó az itt élőknek is az, hogy büszkék lehetnek a parányi településre – mondta az alapítványi elnök.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.