Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A pátzays lány országos negyedik a természetismereti versenyen

- Nagyon jó érzés, hogy az ország legjobbjai között lehetek - mondta Nagy Petra, aki a versennyel kapcsolatban hozzátette: Az első napon laborgyakorlaton és elméleti fordulón kellett teljesítenie, azt követően pedig terepgyakorlaton vett részt, végül kiselőadásban foglalta össze  környékünk természetvédelmi értékeit. A kapuvári diák vetítettképes bemutatóján a nyárilúd életteréről beszélt kimerítően. Petra távlati jövőjét illetően még bizonytalan, de azért megjegyezte: talán orvos szeretnék lenni.
Nagy Zoltánné 2008 óta tanít a Pátzayban, s már a tanév eleji ismétléseknél felfigyelt az ifjú tehetségre, aki nemcsak a fogalmakat tudta pontosan, de az összefüggéseket is gyorsan megértette. A bevezetőben említett országos megmérettetésre nem lehet csak a tananyag alapján felkészülni, mert az ismeretek nagyobb részét a növény- és környezetvédelemmel foglalkozó folyóiratból tudta a tanuló elsajátítani. Petra az Útravaló, a Poszter és a Világ kalendárium című rovatokat tanulmányozta, s tavaly november végén megkezdte az intenzív felkészülést. Tanára szerint a hatodikas lány  pár hónap után már otthonosan mozgott a ritkaságszámba menő növény- és állatfajok világában is.
Bősze Gyuláné 2010 óta foglalkozik a tehetséges pátzays diákkal, és ő inkább a biológiai ismeretek tanulásában segítette Petrát, míg kolléganője a földrajzi ismeretekben támogatta. A pedagógus bemutatta azt a falon függő tablót, mellyel az országos versenyre neveztek be, és a zsűri különdíjjal jutalmazta a szakmailag és látványában is átgondolt alkotást. Utalva az országos negyedik helyezésre, valamint az előbb említett eredményre, Bősze Gyuláné hozzátette: - A pedagógusnak ennél nagyobb öröm nincs. A plusz munkát mással nem is nagyon lehetne megköszönni, ezért örülünk neki. A hetedik-nyolcadik osztályosoknak a Herman Ottó biológiaversenyt rendezik meg országosan, melyen Nagy Petra minden bizonnyal indulni fog, és tanárai nagy reményeket fűznek a diák jövő évi szerepléséhez.
Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.