Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A pátzays lány országos negyedik a természetismereti versenyen

- Nagyon jó érzés, hogy az ország legjobbjai között lehetek - mondta Nagy Petra, aki a versennyel kapcsolatban hozzátette: Az első napon laborgyakorlaton és elméleti fordulón kellett teljesítenie, azt követően pedig terepgyakorlaton vett részt, végül kiselőadásban foglalta össze  környékünk természetvédelmi értékeit. A kapuvári diák vetítettképes bemutatóján a nyárilúd életteréről beszélt kimerítően. Petra távlati jövőjét illetően még bizonytalan, de azért megjegyezte: talán orvos szeretnék lenni.
Nagy Zoltánné 2008 óta tanít a Pátzayban, s már a tanév eleji ismétléseknél felfigyelt az ifjú tehetségre, aki nemcsak a fogalmakat tudta pontosan, de az összefüggéseket is gyorsan megértette. A bevezetőben említett országos megmérettetésre nem lehet csak a tananyag alapján felkészülni, mert az ismeretek nagyobb részét a növény- és környezetvédelemmel foglalkozó folyóiratból tudta a tanuló elsajátítani. Petra az Útravaló, a Poszter és a Világ kalendárium című rovatokat tanulmányozta, s tavaly november végén megkezdte az intenzív felkészülést. Tanára szerint a hatodikas lány  pár hónap után már otthonosan mozgott a ritkaságszámba menő növény- és állatfajok világában is.
Bősze Gyuláné 2010 óta foglalkozik a tehetséges pátzays diákkal, és ő inkább a biológiai ismeretek tanulásában segítette Petrát, míg kolléganője a földrajzi ismeretekben támogatta. A pedagógus bemutatta azt a falon függő tablót, mellyel az országos versenyre neveztek be, és a zsűri különdíjjal jutalmazta a szakmailag és látványában is átgondolt alkotást. Utalva az országos negyedik helyezésre, valamint az előbb említett eredményre, Bősze Gyuláné hozzátette: - A pedagógusnak ennél nagyobb öröm nincs. A plusz munkát mással nem is nagyon lehetne megköszönni, ezért örülünk neki. A hetedik-nyolcadik osztályosoknak a Herman Ottó biológiaversenyt rendezik meg országosan, melyen Nagy Petra minden bizonnyal indulni fog, és tanárai nagy reményeket fűznek a diák jövő évi szerepléséhez.
Beküldés dátuma: 2010. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.