Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A nyugdíjasok színes hétköznapjai

A lassan negyven éve Rábakecölben élő Boros Istvánné óvónőként került a településre, ahol házasságkötése után két gyermeke született. A prémium éves nyugdíjasként dolgozó hölgy elvállalta a 2008-ban 18 fővel megalakult helyi idősek klubjának a vezetését. Korábban is mindig szívesen részt vett a közösségi rendezvényeken, hiszen jól érzi magát az emberek társaságában. Többekkel elbeszélgetve próbálják a friss nyugdíjasokat elhívni a csoportba, melynek tagjai évek óta vállalják a község virágosítását és a növények gondozását. Ezenkívül részt vesznek a falunapi és karácsonyi rendezvényeken.
A tősgyökeres rábakecöli Magyar Istvánné az óvoda konyháján, valamint a téesz vendéglőjében és portáján dolgozott aktív korában. Fiatalasszonyként szívesen csatlakozott a műsoros estekhez, később tagja lett az énekkarnak, a nyugdíjasklubba pedig már az elején belépett. – Mindenre kész vagyok, akármit csinálunk – mondta a vállalkozó kedvű asszony.
Tuba Ernőné szerint épp jókor alakult meg a nyugdíjasklub, mert miután megszűnt a munkaviszonya, rögtön beléphetett a csoportba, így nem maradt közösség nélkül. A 2007 februárjában nyugdíjba vonult  pedagógus a rábakecöli iskolában az első és második osztályos tanulókkal foglalkozott. A kortársaival való találkozások jót tesznek a szívének és a lelkének, ezért ha teheti, minden héten eljön a foglalkozásokra. A klubvezető-helyettes segít a programok szervezésében.
Pákai Jánosné a nyugdíjasklub megalakulása előtt is eljárt a közösségi rendezvényekre. A helyi boltban, később pedig egy kisvállalkozásban dolgozó hölgy az első Rába-partiak partiját követően lett a csoport tagja, ahol azóta is jól érzi magát.
A Dénesfán született Takács Imréné férjhez menésekor került Rábakecölbe. Rokkantosításáig a répcelaki sajtgyár targoncásaként kereste a kenyerét. Mivel a közösségi életet kedvelő hölgy gyakran van egyedül, belépett a nyugdíjasklubba, ahol megbeszélheti gondját-baját a társaival. Nemrég kerékpárral járták be a környéket, és a Vadosfa-Páli kör után visszafele megálltak Edvén is. – Elfelé vitt bennünket a szél, vissza pedig megvártuk, míg csillapodik, és úgy indultunk haza – mesélt élményeiről a nyugdíjasklub tagja.
Takács Gáborné még nem érte el a nyugdíjkorhatárt, de bekapcsolódott az idősebbek életébe, és úgy érzi, elfogadták a többiek. Az egyesített szociális központ házigondozója jól ismeri az klubba járók problémáit. A tagság szerencsére még olyan állapotban van, hogy részt vehetnek a közös rendezvényeken, ezért lelkesen készülnek az ünnepekre és a társklubokkal való találkozókra.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 02.

Kapcsolódó hírek

  • Változások a kiskórházak életében

    Teljes ágykihasználás mellett működik a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet rehabilitációs részlege, ami kisebb várólistát eredményezett.

További hírek