Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A nyugdíjasok első kérésre jönnek, hogy segítsenek

Egyesület alakítása, vezetőség megválasztása felelősségteljes döntés, mert aki a vállára veszi a közösség gondjait, az a feladatok végzésében is maradéktalanul helyet kell, hogy álljon – hangzott a farádi nyugdíjasklub jubileumi rendezvényén.

– Öt évvel ezelőtt Tálos Ferenc azzal az kereste meg a Farádon élő nyugdíjasokat, hogy egy közösség létrehozásán munkálkodik, egyúttal arról kérdezett bennünket, hogy csatlakoznánk-e ehhez a körhöz  – idézte fel a kezdeteket Horváth Győző, aki a huszonöt-harminc fővel megalakult klub első lépéseiről beszélt. A helytörténész szerint a Hársfavirág elnevezés a lehető legtalálóbb, mert a falu két templomát összekötő út mentén gyönyörű hársfasor díszlik. A nyugdíjas egyesület élete nem merül ki a havonta tartott összejövetelekben, mert a kultúrház falain kívülre is szerveznek programokat bőséggel.
Gyopáros Alpár a farádi nyugdíjasklub tagjaival rég barátságot kötött, ezért szívesen vette a jubileumi rendezvényre szóló meghívásukat. Az országgyűlési képviselő minden adandó alkalommal elmondja: köszönettel tartozunk a bölcsebb emberek erőfeszítéseiért, azért, hogy felneveltek bennünket.
Minden polgármester büszke, ha a rábízott településen olyan egyesületek, szervezetek működnek, amelyek a helyiek életében meghatározó szerepet töltenek be.
– A nyugdíjasokat nagyon-nagyon tisztelem, s főleg azért, mert mindenkor lehet rájuk számítani. Bármire kérem őket, mindig ott vannak, ezért a legmagasabb tisztelet jár nekik – mondta Szalai Zoltán a farádi Hársfavirág Nyugdíjas Klub ötéves jubileumi rendezvényén

Beküldés dátuma: 2014. 06. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.