Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A nyári tanácskozás nem egyenes adásba ment

Hámori György szerint némi kellemetlenséget el lehet viselni annak érdekében, hogy végre megújul a városháza épülete és annak környezete. Júliusban nyári szünetet tartanak a képviselők, de a polgármester előre jelezte, hogy lesz rendkívüli ülés.
Június 25-én két cég tevékenységéről hangzott el  beszámoló. Az Öntés Jövőjéért Alapítvány szintén összefoglalta az elmúlt években elért eredményeit, illetve a következő időszakra várható feladatait. Kapuváron a civilek jó ideje igyekeznek rendben tartani a település küllemét, és a városszépítő egyesület tagjai lelkesen szervezik azon programjaikat, amelyeknek kézzel fogható eredményei egyértelműen megmutatkoznak. A törvényi előírások miatt kisebb átcsoportosításokat hajtottak végre a 2012. évi költségvetési rendeleten, továbbá hozzá kellett igazítani a képviselők egyes témákban hozott korábbi döntéseihez.
A talajterhelési díj alóli mentességet, illetve a könnyített fizetési lehetőséget ugyancsak napirendjére tűzte a plénum. Hámori György szerint a sokszorosára megemelt költséggel az volt a célja a törvényhozóknak, hogy ösztönözzék a lakosságot a szennyvízrendszerre való rákötésre. A város vezetése tiszteletben tartja az idősebb állampolgárok igényeit, s mivel ők továbbra sem fogják használni a vezetékes hálózatot, számukra kedvezményes  áron teszik lehetővé a talajterhelési díj befizetését.
A kistérségi társulások legfeljebb idén decemberig tudnak tervezni, hiszen bizonytalanná vált a jövőjük. Annyi azonban kiderült velük kapcsolatban, hogy miután összeállították az elszámolást, jövőre önkéntes alapon működnek tovább. A júniusi testületi ülésen a Kapuvár-Beledi Kistérség Többcélú Társulás adott számot tevékenységéről. A város elöljárója bízik a települési társulások további ösztönzésében és valamilyen formájú fennmaradásában.
Módosították a képviselők a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatát, valamint úgy döntöttek, hogy idén is biztosítják a forrást a rábaközi gazdanapok megrendezéséhez.
A soproni nagytérségi hulladékgazdálkodási projekt keretében hulladékgyűjtő szigeteket helyeznek el Kapuvár közigazgatási területén, amihez jóváhagyásukat adták a képviselők. Miután lejárt a mandátuma, Henye Zsuzsa  újból megpályázta a művelődési központ vezetését. A képviselők további bizalmat szavaztak az igazgatónőnek, ezért a város polgármestere televíziónkon keresztül is további jó munkát kívánt neki a hamarosan megújuló épületben.
Döntés született a Dr. Lumniczer u. 5. II/2. szám alatt lévő lakás bérbeadásáról, továbbá engedélyezte a képviselő-testület a Berg Gusztáv Szakiskola eszközvásárlását. Módosították a Kapu-Kom Kft. alapító okiratát, felügyelő bizottsága pedig új taggal gazdagodott, valamint úgy határozott a testület, hogy folytathatja tevékenységét a könyvvizsgáló. A lakásbérleti szerződéseket zárt ülés keretében beszélték meg a képviselők.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.