Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A népszerűségi lista élére törnek a hagyományőrzők

Kapuváron évről évre gyarapszik az olyan magas színvonalú rendezvények száma, melyeket a város vezetése is jó szívvel ajánl a lakosságnak, valamint a településre érkező látogatóknak, mert tudják, hogy sikerre van ítélve.

Kapuváron több olyan reprezentatív rendezvényt tartanak, amelyek Hámori György szerint megérdemlik az önkormányzat kiemelt figyelmét és támogatását. A helyhatóság aktív szervezőként is részt vesz az ilyen jellegű fesztiválok lebonyolításában.
A polgármester elmondta, hogy régi terve volt a városnak egy hagyományőrző fesztivál, de komoly előkészítést igényelnek a nagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvénynek.
Több mint két évvel ezelőtt megalakult kapuvári hajdúk és gartai muskétások csapata. A hagyományőrző társulatok valamilyen szinten zárt közösségként működnek, ezért Hámori György különösen örült annak, hogy nemcsak befogadták, de meg is kedvelték a kapuváriakat. Ilyen előzmények után a kapuváriak joggal számíthattak arra, hogy több településről is elfogadják a Kapu-Vára Fesztiválra szóló meghívót, hiszen az itteni hagyományőrzők korábban sok hasonló rendezvényre ellátogattak.
Dr. Pintér Gábor tavaly konkrét tervekkel kereste meg Kapuvár vezetőjét, aki látva, hogy minden feltétel adott, a város támogatásáról biztosította a szervezőket, köztük Áder Attilát, aki a kezdetektől markáns „arca” az egyre népszerűbb fesztiválnak.
Az eddigi tapasztalatok szerint a mulatós zenére zsúfolásig megtelik a kapuvári várgödör, a hagyományőrző találkozóra pedig épp hogy szivárognak az emberek, legalábbis tavaly még így volt. Az idei Kapu-Vára Fesztivál azonban megfordította a trendet, ugyanis nagyon sokan eljöttek, jövőre pedig még több látogatóra számítanak.
Hámori György az önkormányzat nevében köszönetet mondott mindenkinek, kiemelve dr. Pintér Gábor és Áder Attila szervezőmunkáját.
– Megint azt mondhatjuk: együtt csináltunk valamit! Ekkora összefogással akár országos rendezvénnyé nőhet a Kapu-Vára Fesztivál – mondta Kapuvár polgármestere.

Beküldés dátuma: 2017. 06. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek