Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A nemzetközi utánpótlás verseny felkészít a felnőtt EB-re

A nyár a felkészülés jegyében  telt el – tudtuk meg Pantelics Pétertől. Az alapozó edzéseken  az őszi szezonban induló megmérettetésekre készültek fel, valamint a különböző fokozatú övvizsgákon vettek részt. Az utánpótlás korúak nemrég a Tarjánban megrendezett nemzetközi bajnokságon szerepeltek, ahol Végerbauer Roberta és Németh Veronika aranyérmet szereztek, ezenkívül két ezüst- és három bronzérmet osztottak ki a castrumosoknak. A győri REHAB-RÁBA Ashihara Karatebajnokság kicsit új volt a gyerekeknek, de edzőjük szerint becsülettel helytálltak a 194 indulóval megrendezett országos versenyen. A kapuváriak 12 versenyzője hét arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal öregbítette a sportegyesület hírnevét. Az októberi J&S Speed Karate nemzetközi utánpótlásversenyen ketten állhattak a dobogó legfelső fokára. November elején újabb nemzetközi rangadó várt a Castrum sportolóira, méghozzá Szlovákiában, ahova a magyarokon kívül lengyel, román, horvát, szlovák versenyzők mérték össze erejüket. Pantelics Péter a nemzetközi versenyekről elmondta: a nevezési díjat és az egyéb költségeket a sportegyesület fizeti, a résztvevőknek “mindössze”annyi dolga van, hogy kihozzák magukból a maximumot. Még ha sokan is vannak a magyar mezőnyben, a több éve sportoló fiatalok ezt bizonyos idő után kiismerik, viszont a külföldiek szokatlan stílusban, más szabályok szerint mérkőznek, ezért a nemzetközi rangadókon szerzett tapasztalatok jó alapokat adnak a későbbi viadalokra – tette hozzá az edző. Utalt arra is, hogy nem  feltétlenül lesz minden karatésból versenyző, mert kemény munka vezet el odáig.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

További hírek

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.

 • Értékteremtő időutazás a családfakutatás

  Hazánkban tizennyolc általános és középiskolai tanár kapott arra lehetőséget, hogy idén februárban az ELTE-n tegye közkinccsé módszertani és tudományos eredményeit.

 • Fogászati kezelőegységet adtak át Bágyogszováton

  A fiatalok szívére nem lehet hatni, így később is előfordulhat, hogy szülőfalujukon kívül találja meg őket a szerelem, ezért valamelyik nagyvárosban képzelik el a jövőjüket.