Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A nemzetközi utánpótlás verseny felkészít a felnőtt EB-re

A nyár a felkészülés jegyében  telt el – tudtuk meg Pantelics Pétertől. Az alapozó edzéseken  az őszi szezonban induló megmérettetésekre készültek fel, valamint a különböző fokozatú övvizsgákon vettek részt. Az utánpótlás korúak nemrég a Tarjánban megrendezett nemzetközi bajnokságon szerepeltek, ahol Végerbauer Roberta és Németh Veronika aranyérmet szereztek, ezenkívül két ezüst- és három bronzérmet osztottak ki a castrumosoknak. A győri REHAB-RÁBA Ashihara Karatebajnokság kicsit új volt a gyerekeknek, de edzőjük szerint becsülettel helytálltak a 194 indulóval megrendezett országos versenyen. A kapuváriak 12 versenyzője hét arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal öregbítette a sportegyesület hírnevét. Az októberi J&S Speed Karate nemzetközi utánpótlásversenyen ketten állhattak a dobogó legfelső fokára. November elején újabb nemzetközi rangadó várt a Castrum sportolóira, méghozzá Szlovákiában, ahova a magyarokon kívül lengyel, román, horvát, szlovák versenyzők mérték össze erejüket. Pantelics Péter a nemzetközi versenyekről elmondta: a nevezési díjat és az egyéb költségeket a sportegyesület fizeti, a résztvevőknek “mindössze”annyi dolga van, hogy kihozzák magukból a maximumot. Még ha sokan is vannak a magyar mezőnyben, a több éve sportoló fiatalok ezt bizonyos idő után kiismerik, viszont a külföldiek szokatlan stílusban, más szabályok szerint mérkőznek, ezért a nemzetközi rangadókon szerzett tapasztalatok jó alapokat adnak a későbbi viadalokra – tette hozzá az edző. Utalt arra is, hogy nem  feltétlenül lesz minden karatésból versenyző, mert kemény munka vezet el odáig.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.