Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A nagyobb változások csak ezután jönnek

2013. január 1-jével automatikusan állami kézbe kerültek a háromezernél kisebb lélekszámú települések  általános iskolái. Beled viszonylatában a működtetést is átvette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. – A diákok és a szülők ebből az átállásból nem vettek észre semmit. Sőt, azt is mondhatom, hogy kollégáim többsége sem, legfeljebb az, aki az átadás-átvétellel kapcsolatban feladatokat kapott – jegyezte meg Borosné Tóth Zsuzsanna. Az igazgatónő szerint minden változás többletmunkával jár, így ez alól ő sem mentesült, de úgy véli, mindig az aktuális feladatokhoz kell igazodni. Természetesen az elején lehetnek kisebb-nagyobb problémák, de azért vannak, hogy ezeket megoldják. Az igazi változások majd csak ezután, vagyis a 2013/2014-es nevelési évben következnek be, amikortól új név felvételét is megfontolják.
A beledi iskolába 23 pedagógus foglalkozik a 292 tanulóval, és négy technikai dolgozó, valamint két nevelő-oktató munkát végző személy gondoskodik a folyamatos működtetésről. A tanulmányi versenyekre ezután is fel fogják készíteni a gyerekeket, öregbítve az iskola és a település hírnevét. Az eddig elért szép eredmények egyébként is arra sarkallják őket, hogy folytatódjon ez a tendencia. A tavaly december végén megszűnt Mikrotérségi Általános Művelődési Központban dolgozó kollégákkal továbbra is szoros kapcsolatot kívánnak fenntartani, hisz az óvodai és a közművelődési munka szorosan összefügg egymással. A város életében azáltal szeretnének részt venni, hogy komplex műsorokkal készülnek a különböző rendezvényekre és megemlékezésekre.
– Amit elkezdtem, függetlenül a fenntartó-váltástól, szeretném folytatni és végrehajtani elképzeléseimet – mondta a megbízatása lejárta után vezetői pályázatát újból benyújtó igazgatónő.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.