Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A nagyobb változások csak ezután jönnek

2013. január 1-jével automatikusan állami kézbe kerültek a háromezernél kisebb lélekszámú települések  általános iskolái. Beled viszonylatában a működtetést is átvette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. – A diákok és a szülők ebből az átállásból nem vettek észre semmit. Sőt, azt is mondhatom, hogy kollégáim többsége sem, legfeljebb az, aki az átadás-átvétellel kapcsolatban feladatokat kapott – jegyezte meg Borosné Tóth Zsuzsanna. Az igazgatónő szerint minden változás többletmunkával jár, így ez alól ő sem mentesült, de úgy véli, mindig az aktuális feladatokhoz kell igazodni. Természetesen az elején lehetnek kisebb-nagyobb problémák, de azért vannak, hogy ezeket megoldják. Az igazi változások majd csak ezután, vagyis a 2013/2014-es nevelési évben következnek be, amikortól új név felvételét is megfontolják.
A beledi iskolába 23 pedagógus foglalkozik a 292 tanulóval, és négy technikai dolgozó, valamint két nevelő-oktató munkát végző személy gondoskodik a folyamatos működtetésről. A tanulmányi versenyekre ezután is fel fogják készíteni a gyerekeket, öregbítve az iskola és a település hírnevét. Az eddig elért szép eredmények egyébként is arra sarkallják őket, hogy folytatódjon ez a tendencia. A tavaly december végén megszűnt Mikrotérségi Általános Művelődési Központban dolgozó kollégákkal továbbra is szoros kapcsolatot kívánnak fenntartani, hisz az óvodai és a közművelődési munka szorosan összefügg egymással. A város életében azáltal szeretnének részt venni, hogy komplex műsorokkal készülnek a különböző rendezvényekre és megemlékezésekre.
– Amit elkezdtem, függetlenül a fenntartó-váltástól, szeretném folytatni és végrehajtani elképzeléseimet – mondta a megbízatása lejárta után vezetői pályázatát újból benyújtó igazgatónő.
Beküldés dátuma: 2013. 02. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.