Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A nagymegyeriek nagy szeretettel hozták Kapuvárra színdarabjukat

Zakál Gyulának az a rögtön korrigált nyelvbotlása, ami szerint a rábaközi várost véletlenül Kaposvárnak mondta, csak azt jelzi, milyen szerteágazóak magyarországi családi kapcsolatai, ugyanis anyósa a Somogy megyei településen él.  Hogy miként kerültek Kapuvárra? Az idei tavaszi turisztikai szimpóziumon találkozott Hámori Györggyel, aki “összehozta”őket a kapuvári kultúrfelelőssel. Az alacsony költségvetéssel működő társulat eddig inkább csak a magyarok által lakott Felvidéken szerepelt, de nemrégiben ingyenes előadásával örvendeztette meg a kapuvári közönséget. Egressy Zoltán Portugál című tragikomédiája abszolút mai történetet dolgoz fel, ezért bármelyik kelet-európai faluban játszódhatna - jegyezte meg Katona András. A nagyvárosi csavargó személye egyfajta reménycsillagot jelent a kis település lakóinak, akik attól fogva megvalósítják dédelgetett álmaikat - mesélte a vígjáték történetét a színész.
Zakál Gyula jelezte, hogy amatőr színházat lelkesedés nélkül nem lehet létrehozni, a Kapuváron bemutatott  Portugál című darab pedig az egyik legjobb előadásuk. A szereplők, illetve az általuk megszemélyesített karakterek annyira közülünk való tipikus figurák, hogy bármelyikükkel találkozhatunk a hétköznapokban.
Kovács Zoltán szerint maradjunk annyiban, hogy zsánerük a szórakoztatás. A zsűri és a közönség véleményét természetesen kíváncsian hallgatják, hogy tanuljanak belőle. Az amatőr színjátszás nem úgy működik, mint a profi, ahol mindent megszerveznek előre, mert ez a feladat is rájuk hárul. Sokszor ismerősök által, szájról szájra reklámozzák a darabokat.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 07.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.