Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A muzsika öröme hozta össze őket

A fúvósok erdélyi töltött káposztát és rengeteg szeretetet kaptak, „cserébe” pedig kapuvári verbunkot, valamint magyar indulókat vittek magukkal Székelyvajára. Nem hiányzott a repertoárból a könnyűzene sem. A kapuvári fúvószenekar nemrég a Marosvásárhelytől kb. 15 kilométerre lévő Székelyvajára látogatott. A kirándulással egybekötött négynapos utazás a három évvel ezelőtti kapcsolatfelvétel folytatása volt. A zenekar első ízben az ákosfalvi ünnepi napokon lépett fel Erdélyben, idén pedig a székelyvajai muzsikus barátok meghívásának tettek eleget. Odaérkezésükkor erdélyi töltött káposztával várták őket, majd másnap mindenki örömére muzsikáltak. A kirándulás során érintették a nagyobb nevezetességeket: a zenekari tagok eljutottak a Medve-, valamint a Gyilkos-tóhoz, és a Békási-szoroshoz. A székelyvajaiak határtalan vedégszeretete az egész út során végigkísérte őket.
Szücs Róbert karnagy és zenésztársai a tavaly Kapuvárra látogatott székelyvajaiakban nagyon lelkes csapatot ismert meg, akik kevesebben vannak náluk, és nélkülözik a fafúvósokat, de attól függetlenül a rézfúvós és az ütős szekció így is hatásosan játszik. – Az internet világában nagyon könnyű egymással érintkezni, ezért a levelezés szinte folyamatos – mesélte a kapuvári karnagy.  A személyes találkozás nem olcsó, mert a szállást ugyan nem kell kifizetni, de a távolság miatt az utazási költség sem kevés. Remélik, hogy az önkormányzat támogatásával azért ezt máskor is meg tudják oldani, továbbá bíznak abban, hogy a tagok hozzájárulását pályázati forrásokkal  tudják kiegészíteni.
A zene hozta össze a két társaságot, de utazásuk legfőbb célja az erdélyi-magyar barátság ápolása volt. A cserekapcsolat minden bizonnyal folytatódik, ezért a kapuváriak jövő nyárra várják székelyvajai muzsikustársaikat.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.