Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A muzsika öröme hozta össze őket

A fúvósok erdélyi töltött káposztát és rengeteg szeretetet kaptak, „cserébe” pedig kapuvári verbunkot, valamint magyar indulókat vittek magukkal Székelyvajára. Nem hiányzott a repertoárból a könnyűzene sem. A kapuvári fúvószenekar nemrég a Marosvásárhelytől kb. 15 kilométerre lévő Székelyvajára látogatott. A kirándulással egybekötött négynapos utazás a három évvel ezelőtti kapcsolatfelvétel folytatása volt. A zenekar első ízben az ákosfalvi ünnepi napokon lépett fel Erdélyben, idén pedig a székelyvajai muzsikus barátok meghívásának tettek eleget. Odaérkezésükkor erdélyi töltött káposztával várták őket, majd másnap mindenki örömére muzsikáltak. A kirándulás során érintették a nagyobb nevezetességeket: a zenekari tagok eljutottak a Medve-, valamint a Gyilkos-tóhoz, és a Békási-szoroshoz. A székelyvajaiak határtalan vedégszeretete az egész út során végigkísérte őket.
Szücs Róbert karnagy és zenésztársai a tavaly Kapuvárra látogatott székelyvajaiakban nagyon lelkes csapatot ismert meg, akik kevesebben vannak náluk, és nélkülözik a fafúvósokat, de attól függetlenül a rézfúvós és az ütős szekció így is hatásosan játszik. – Az internet világában nagyon könnyű egymással érintkezni, ezért a levelezés szinte folyamatos – mesélte a kapuvári karnagy.  A személyes találkozás nem olcsó, mert a szállást ugyan nem kell kifizetni, de a távolság miatt az utazási költség sem kevés. Remélik, hogy az önkormányzat támogatásával azért ezt máskor is meg tudják oldani, továbbá bíznak abban, hogy a tagok hozzájárulását pályázati forrásokkal  tudják kiegészíteni.
A zene hozta össze a két társaságot, de utazásuk legfőbb célja az erdélyi-magyar barátság ápolása volt. A cserekapcsolat minden bizonnyal folytatódik, ezért a kapuváriak jövő nyárra várják székelyvajai muzsikustársaikat.
Beküldés dátuma: 2012. 10. 31.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.