Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A mielőbbi viszontlátás reményében búcsúztak el

Az ősztől hetedikbe készülő Nagy Márta örül annak, hogy sok helyre eljutott hazánkban. – Nekem nagyon tetszik Magyarország – mondta az Erdélyből érkezett diák, akit főleg az impozáns épületek nyűgöztek le, mint Fertődön az Esterházy- és Nagycenken a Széchenyi-kastély. A Maros megyei Ákosfalváról érkezett Józsa Réka az ötödik osztályt fejezte be az előző tanévben. A magyarországi látogatása során mi volt a legizgalmasabb kérdésre szinte azonnal rávágta a választ: a  kenuzás. A Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársa a Kócsagvártól kísérte őket a Fertő tóig, ahol mindenki kedvére evezhetett. Rékának nincs víziszonya, ezért cseppet sem tartott a hullámoktól. Harko Hunor már eleve úgy érkezett Magyarországra, hogy csak jóra számított, s mint mondta,  várakozása beigazolódott. A hetedikes fiú szintén a tó közelében érezte a legjobban magát: a hajózás, a kenuzás és a strandolás volt a kedvenc programja, a kócsagvári szálláshelyet pedig különlegesnek találta. Újdonsült barátaival szeretné tartani a kapcsolatot, s az egy év múlva várható legközelebbi  viszontlátásig az interneten értekeznek egymással.
Józsa Gabriella, az ákosfalvi iskola igazgatója a 2000 óta tartó testvérkapcsolatról beszélt, mert azóta látogatják egymást a települések. Az önkormányzati tagok, a tanárok és a diákok egyik évben utaznak, a másik esztendőben pedig fogadják a vendégeket. A pedagógus meggyőződése, hogy az iskolások itt-tartózkodásuk idején maradandó élményeket szereztek, a korábbról származó ismeretségek pedig még jobban elmélyültek, akinek meg még nem volt barátja a testvértelepülésről, most találhatott magának. A mielőbbi viszontlátás reményében integettek egymásnak a fiatalok, amikor hazaindultak az erdélyi diákok és kísérőik.

Beküldés dátuma: 2012. 07. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.