Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A megye előzetes véleménygyűjtése

A megyei önkormányzat egyik legfontosabb kötelezően ellátandó feladatára kívánta felhívni a nyilvánosság figyelmét azon a három különböző helyszínen és időpontban megtartott konferencián, amelyet televíziónk a kapuvári városházán rögzített. Azok a településvezetők, önkormányzati szakemberek, cégek és civil szervezetek képviselői vettek részt a programon, akik élni kívántak a véleményezési lehetőséggel. Összehasonlítva Zala és Vas megyével, a résztvevők közül néhányan a fürdőfejlesztésre szánt összegeket hiányolták a térségben, hisz megyénket elkerülték az ilyen jellegű nagyobb projektek, ezért a téma a jövőben is szerepelni fog a pályázatfigyelő rendszerekben. Kapuvár szintén számít a termálvízzel kapcsolatos forrásokra, hisz nemcsak ennek révén, de kerékpárútjaival is szeretne bekapcsolódni az országos idegenforgalom vérkeringésébe.
A konferencia szervezői összességében azt szeretnék elérni, hogy az Európai Unió a 2014 és 2020 közötti időszakra olyan operatív programot fogadjon el, amely Győr-Moson-Sopron megye mind a 183 települése számára előnyös lehet – mondta el véleményét Kóczán Zoltán. A megyei közgyűlés alelnöke azon dolgozik, hogy a Rábaközben is élni tudjanak az uniós támogatások adta lehetőségekkel. A több fordulós tárgyalásra tervezett  koncepciót első körben szeptember végén hagyják jóvá, amit a megyei közgyűlésben újabb megbeszélések követnek, ezért folyamatosan fogadják az építő jellegű hozzászólásokat és véleményeket.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.