Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A megye előzetes véleménygyűjtése

A megyei önkormányzat egyik legfontosabb kötelezően ellátandó feladatára kívánta felhívni a nyilvánosság figyelmét azon a három különböző helyszínen és időpontban megtartott konferencián, amelyet televíziónk a kapuvári városházán rögzített. Azok a településvezetők, önkormányzati szakemberek, cégek és civil szervezetek képviselői vettek részt a programon, akik élni kívántak a véleményezési lehetőséggel. Összehasonlítva Zala és Vas megyével, a résztvevők közül néhányan a fürdőfejlesztésre szánt összegeket hiányolták a térségben, hisz megyénket elkerülték az ilyen jellegű nagyobb projektek, ezért a téma a jövőben is szerepelni fog a pályázatfigyelő rendszerekben. Kapuvár szintén számít a termálvízzel kapcsolatos forrásokra, hisz nemcsak ennek révén, de kerékpárútjaival is szeretne bekapcsolódni az országos idegenforgalom vérkeringésébe.
A konferencia szervezői összességében azt szeretnék elérni, hogy az Európai Unió a 2014 és 2020 közötti időszakra olyan operatív programot fogadjon el, amely Győr-Moson-Sopron megye mind a 183 települése számára előnyös lehet – mondta el véleményét Kóczán Zoltán. A megyei közgyűlés alelnöke azon dolgozik, hogy a Rábaközben is élni tudjanak az uniós támogatások adta lehetőségekkel. A több fordulós tárgyalásra tervezett  koncepciót első körben szeptember végén hagyják jóvá, amit a megyei közgyűlésben újabb megbeszélések követnek, ezért folyamatosan fogadják az építő jellegű hozzászólásokat és véleményeket.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.