Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A megye előzetes véleménygyűjtése

A megyei önkormányzat egyik legfontosabb kötelezően ellátandó feladatára kívánta felhívni a nyilvánosság figyelmét azon a három különböző helyszínen és időpontban megtartott konferencián, amelyet televíziónk a kapuvári városházán rögzített. Azok a településvezetők, önkormányzati szakemberek, cégek és civil szervezetek képviselői vettek részt a programon, akik élni kívántak a véleményezési lehetőséggel. Összehasonlítva Zala és Vas megyével, a résztvevők közül néhányan a fürdőfejlesztésre szánt összegeket hiányolták a térségben, hisz megyénket elkerülték az ilyen jellegű nagyobb projektek, ezért a téma a jövőben is szerepelni fog a pályázatfigyelő rendszerekben. Kapuvár szintén számít a termálvízzel kapcsolatos forrásokra, hisz nemcsak ennek révén, de kerékpárútjaival is szeretne bekapcsolódni az országos idegenforgalom vérkeringésébe.
A konferencia szervezői összességében azt szeretnék elérni, hogy az Európai Unió a 2014 és 2020 közötti időszakra olyan operatív programot fogadjon el, amely Győr-Moson-Sopron megye mind a 183 települése számára előnyös lehet – mondta el véleményét Kóczán Zoltán. A megyei közgyűlés alelnöke azon dolgozik, hogy a Rábaközben is élni tudjanak az uniós támogatások adta lehetőségekkel. A több fordulós tárgyalásra tervezett  koncepciót első körben szeptember végén hagyják jóvá, amit a megyei közgyűlésben újabb megbeszélések követnek, ezért folyamatosan fogadják az építő jellegű hozzászólásokat és véleményeket.
Beküldés dátuma: 2012. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.