Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A megvalósult szili álom: teljes felújítást kapott az általános iskola

Nem biztos, hogy minden diák felhőtlenül örül a következő megmásíthatatlan ténynek: indul a 2010-2011-es tanév őszi szemesztere. Kicsik és nagyok, tanárok és szülők gyülekeztek az iskola udvarán, jelezve, hogy véget ért a nyár, és kezdődnek a tanulással teli szorgos napok. A rendezvénnyel párhuzamosan lezárult a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében  kiírt “A szili mikrotérségi iskola fejlesztése” című projekt. Lengyel Lajos, Szil polgármestere elmondta, hogy az eredeti tervek szerint 223 millió forintból  valósult volna meg a beruházás, de az időközben bekövetkezett áremelkedés miatt ennek összértéke végül 244 millió lett. Az önkormányzat a hiányzó forintokat részben az áfa-visszatérítésekből fedezte, valamint 10 millióhoz jutottak az Önerő Alapra beadott pályázaton, a 21.századi igényt kielégítő sportudvar létesítésére pedig 15 millió forint rövid lejáratú hitelt vettek fel, mert abban bíznak, hogy pár éven belül ki tudják gazdálkodni. A falu első embere megállapította: A megfelelően képzett  pedagóguskar állománya biztosított, ezért minden feltétel adott az ifjúság testi és lelki fejlődéséhez.
Náray Lajosné, az iskola igazgatója körbekalauzolta kollégánkat a csodaszép épületben. Megmutatta a mozgássérült tanulók által is könnyen használható liftet, a felújított öltözőket, vizesblokkokat, az igényesen kialakított portahelyiséget. Igencsak ráfért a korszerűsítés az 1982-ben épült tornateremre: a régi ablakokat újakra  cserélték, valamint felújították a tetőszerkezetet és a padlózatot. Egymás mellett található a kézműves és a közösségi szoba. Utóbbi a néptáncos tanulók gyakorlóhelye is lesz. Az új bútorzattal felszerelt nyelvi laborba pályázat útján szeretnének eszközöket szerezni. - Érdemes lesz benézni a könyvtárba is - invitálta televíziónkat az igazgatónő, aki szavakat sem talál arra, hogy milyen csodálatos a bibliotéka. Ezzel kapcsolatban már csak egy óhaja van: minél több olvasó töltse meg a helyiséget. Az informatikateremben működő 24 számítógép egy része modernebb, s bízva a pályázatokban, a többi hardvert idővel kicserélik. A gyerekek szeptember 1-jétől igénybe vehetik a gumitéglából épült korszerű kézilabdapályát, a parkosított játszóteret, ahol különböző udvari játékok kaptak helyet. A telek legvégén  alakították ki a komposztálásra alkalmas sarkot, mellette  azt a “tudatos kert “-et, melyben tájjellegű növényeket ültetnek.
Náray Lajosné az évnyitó ünnepségen arra kérte a gyerekeket, hogy miközben egymást segítik, kövessék tanáraik útmutatását, mert a sikert apró napi igyekezetekből lehet felépíteni.
Beküldés dátuma: 2010. 09. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.