Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A mai napig tanulja a festészetet

A szakmáját 1956-ban megkezdő Budai Istvánt nem lehet hűtlenséggel vádolni, hiszen több mint negyven esztendőn át kitartott eredeti munkahelye mellett, ahova nyugdíjazását követően is visszahúzta a szíve. A húsipari szakmunkás hosszú szolgálati ideje alatt különböző munkaterületeken is kipróbálta magát. A kemény fizikai terhelést igénylő tevékenység mellett, Budai Istvánnak még maradt annyi energiája, hogy kedvenc tevékenységével foglalkozzon. Amint valamilyen sík felület vagy bármilyen papír került a kezei közé, arra inspirálta, hogy  rajzoljon. A régi szövetkezeti énekkar tagjaként megismerkedett Ányos Imrével, aki az amatőr alkotót rögtön meghívta a szakkörébe. Az estébe hajló szombati foglalkozásokon próbálta elsajátítani a festészet alapjait. Budai István ecsetjével főként a természetet örökíti meg, miközben az igazi művészek munkáiról készült reprodukciókat is megpróbálja lemásolni.

Ha tehetné, az időt megnövelné.
A nyugdíjas húsipari munkásnak a ház körüli tevékenységek miatt ma sincs otthon elég szabadideje, hiszen több mint hetven éves fejjel eljár a Kapuváron működő rajzszakkörre, hogy ott kiélhesse alkotói ambícióit.
Budai István úgy érzi, mivel kevés képet készített, nem volt igazán termékeny alkotó, de befejezett képeinek nagy részét a rokonságon belül elajándékozta. Nagyobbik lányától négy unokája született. A kicsiknek nagyon tetszenek a papa művei, ezért már ők is szívesen festenének. Nagyapjuk pedig azt tervezi, hogy félretett tanulmányképeit továbbfejleszti.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.