Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A mai napig tanulja a festészetet

A szakmáját 1956-ban megkezdő Budai Istvánt nem lehet hűtlenséggel vádolni, hiszen több mint negyven esztendőn át kitartott eredeti munkahelye mellett, ahova nyugdíjazását követően is visszahúzta a szíve. A húsipari szakmunkás hosszú szolgálati ideje alatt különböző munkaterületeken is kipróbálta magát. A kemény fizikai terhelést igénylő tevékenység mellett, Budai Istvánnak még maradt annyi energiája, hogy kedvenc tevékenységével foglalkozzon. Amint valamilyen sík felület vagy bármilyen papír került a kezei közé, arra inspirálta, hogy  rajzoljon. A régi szövetkezeti énekkar tagjaként megismerkedett Ányos Imrével, aki az amatőr alkotót rögtön meghívta a szakkörébe. Az estébe hajló szombati foglalkozásokon próbálta elsajátítani a festészet alapjait. Budai István ecsetjével főként a természetet örökíti meg, miközben az igazi művészek munkáiról készült reprodukciókat is megpróbálja lemásolni.

Ha tehetné, az időt megnövelné.
A nyugdíjas húsipari munkásnak a ház körüli tevékenységek miatt ma sincs otthon elég szabadideje, hiszen több mint hetven éves fejjel eljár a Kapuváron működő rajzszakkörre, hogy ott kiélhesse alkotói ambícióit.
Budai István úgy érzi, mivel kevés képet készített, nem volt igazán termékeny alkotó, de befejezett képeinek nagy részét a rokonságon belül elajándékozta. Nagyobbik lányától négy unokája született. A kicsiknek nagyon tetszenek a papa művei, ezért már ők is szívesen festenének. Nagyapjuk pedig azt tervezi, hogy félretett tanulmányképeit továbbfejleszti.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.