Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A mai napig tanulja a festészetet

A szakmáját 1956-ban megkezdő Budai Istvánt nem lehet hűtlenséggel vádolni, hiszen több mint negyven esztendőn át kitartott eredeti munkahelye mellett, ahova nyugdíjazását követően is visszahúzta a szíve. A húsipari szakmunkás hosszú szolgálati ideje alatt különböző munkaterületeken is kipróbálta magát. A kemény fizikai terhelést igénylő tevékenység mellett, Budai Istvánnak még maradt annyi energiája, hogy kedvenc tevékenységével foglalkozzon. Amint valamilyen sík felület vagy bármilyen papír került a kezei közé, arra inspirálta, hogy  rajzoljon. A régi szövetkezeti énekkar tagjaként megismerkedett Ányos Imrével, aki az amatőr alkotót rögtön meghívta a szakkörébe. Az estébe hajló szombati foglalkozásokon próbálta elsajátítani a festészet alapjait. Budai István ecsetjével főként a természetet örökíti meg, miközben az igazi művészek munkáiról készült reprodukciókat is megpróbálja lemásolni.

Ha tehetné, az időt megnövelné.
A nyugdíjas húsipari munkásnak a ház körüli tevékenységek miatt ma sincs otthon elég szabadideje, hiszen több mint hetven éves fejjel eljár a Kapuváron működő rajzszakkörre, hogy ott kiélhesse alkotói ambícióit.
Budai István úgy érzi, mivel kevés képet készített, nem volt igazán termékeny alkotó, de befejezett képeinek nagy részét a rokonságon belül elajándékozta. Nagyobbik lányától négy unokája született. A kicsiknek nagyon tetszenek a papa művei, ezért már ők is szívesen festenének. Nagyapjuk pedig azt tervezi, hogy félretett tanulmányképeit továbbfejleszti.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.