Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével elismert kapuvári kórházigazgatónak az emberek megelégedettség

Dr. Benedek Zoltán igazgató úgy véli, hogy a Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézet fekvő- és járóbeteg-ellátásáról jól vélekednek az emberek, a néha-néha előforduló panaszos esetekre pedig igyekeznek megoldást találni. A főorvos a nemrég odaítélt Magyar Érdemrend Lovagkereszt elismerése kapcsán beszélt az intézmény működéséről.

Dr. Benedek Zoltán igazgató-főorvos október végén igen magas elismerésben részesült: megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.
A rövid értékelés szerint a díjat elsősorban a Kapuvári Lumniczer Sándor Kórház kiegyensúlyozott gazdálkodásának vezetéséért ítélték oda. A díjazott szerint az intézmény eredményes menedzselésébe nagyon sok minden belefér, hiszen a kórházak működése többrétű.
A fekvőbeteg-ellátás része az egész ország területéről pácienseket fogadó szénsavas ködfürdő, a krónikus belgyógyászat és a dénesfai pszichiátria Ehhez hozzáadódik a kistérségben élő közel huszonhatezer ember járóbeteg-ellátása, ami tulajdonképpen harmincféle szakmát jelent az egészségügyön belül. Több mint háromszázan dolgoznak az intézmény alkalmazásában, ezenfelül harminc-negyven külsős orvost foglalkoztatnak a szakrendeléseken.
A főigazgató szerint a díj odaítélésével a kórház dolgozóinak jó problémamegoldó képességét is elismerték.

Dr. Benedek Zoltán 1987 óta dolgozik a kapuvári kórházban. Mostani kollégáit nagyon jól ismeri, hiszen velük kezdte itteni pályafutását. Tudnak egymás gondjáról-bajáról és mindennapi örömeiről, ami a pandémia ideje alatt különösen fontos, de „békeidőben” is arra törekszik, hogy mindenkivel megtalálja a közös hangot.
Az intézményvezetőnek az irányító szerepet be kell töltenie, de lehetőleg úgy, hogy a többiek egy percig se érezzék azt megalázónak, legyen szó egészségügyi dolgozóról, orvosról, adminisztrátorról, vagy műszaki munkatársakról – fejtette ki véleményét az igazgatói szerepkörről, hozzátéve: Kollégái ne azt érezzék, hogy a vezető kedvéért cselekednek, hanem a kórház jó hírének megőrzéséért.
A Lumniczer kórház igazgatója fontosnak tartja, hogy a dolgozók bármikor elérjék őt, és csupán egyetlen „szűrő” legyen közte és az emberek között: a titkársági iroda. A titkárnő feladata, hogy figyelje az időbeosztását, mert mindenkivel szeretne beszélni, aki megkeresi, legfeljebb nem kerül rá sor azonnal, de rövid időn belül megoldja.
A betegek az intézményi bejárás során is találkozhatnak vele, de nem mindenki szeret ilyenkor kitárulkozni, ezért az irodájában is fel szokták keresni.

Dr. Benedek Zoltán nyilatkozata végén a díj átadásának körülményeiről beszélt: A Pesti Vigadó előadótermében tartott ünnepséget profi módon szervezték meg, betartva a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat. A díjátadót kulturális műsorral színesítették, amitől sokkal érzelemtelibb, meghatóbb lett az egész rendezvény – mesélt a néhány hete történt eseményről a kapuvári kórház igazgatója, aki közel harminc éve ismeri csornai kollégáját, dr. Winiczai Zoltánt. Mindketten megörültek a váratlan találkozásnak, hiszen fogalmuk sem volt arról, hogy ugyanoda lesznek hivatalosak.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével elismert dr. Benedek Zoltán érdeklődésünkre elmondta, hogy szeretné, ha a szénsavas ködfürdőt a mostaninál is több beteg vehetné igénybe. Továbbra is szeretné fenntartani a dolgozók megelégedettségét szolgáló intézkedéseket, ezért támogatni fogja a továbbképzéseket. A korábbi években színházjeggyel kedveskedtek munkatársainak, valamint a város tulajdonában lévő balatonakali nyaralót is a rendelkezésükre bocsátották. Amennyiben az intézmény anyagi helyzete úgy alakult, plusz juttatásban részesítették a dolgozókat, de jelenleg az egész rendszert átszövi a vírus elleni védekezés

Beküldés dátuma: 2020. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek