Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A magány megkeseríti, a közösség viszont megduplázza az örömöt

Húsz évvel ezelőtt levélben keresték meg a település idősebb lakóit, hogy lenne-e kedvük csoportos formában tevékenykedni. A felhívásra hatvannégyen reagáltak, és az első alkalommal megrendezett összejövetelen  megalapították a Jobaházi Őszikék Nyugdíjas Klubot. Az idei jubileumi ünnepséget népes baráti társaságban töltötték, mert elhívták azokat a vendég klubokat, akikkel szinte testvéri kapcsolatot alakítottak ki. A jobaházi idősek a műsoros rendezvények, a megemlékezések és az év közbeni ünnepek alkalmával rendszeresen találkoznak a bogyoszlói, a farádi, a kisfaludi és a rábatamási nyugdíjasokkal. A csoport működését életre hívó Tóth Mihályné a falu sokat látott polgárainak programjairól is beszélt: A jobaházi éltesebb korúak évente egyszer kirándulnak, de az idősödő tagság miatt nagyobb távolságra nem vállalkoznak, ezért inkább a környék nevezetességeit tekintik meg. Ezenkívül mi vonzza a klub tagságát a rendszeres találkozókra? A polgármester szerint a közösséghez tartozás igénye nagy összetartó erő, és az idősebbek szeretnének részt vállalni sorstársaik életéből, hogy legyen, aki figyel rájuk, akivel megoszthatják mindennapjaik eseményeit.

Németh Nándorné alapító arról a sok örömről beszélt, amelyet a nyugdíjasklub jelentett neki és társainak két évtizeden át. Ha nyugdíjas rendezvényről van szó, akkor szinte biztos, hogy a fiatalság is megjelenik a színpadon, mint ahogy a húszéves jubileumát ünneplő jobaházaiaknál is történt: az óvodások részéről Cseh Vörös Márton verssel, az iskolások közül pedig Kajos Katrin énekével köszöntötte az időseket. A vendég klubok tagjai pedig színes műsorukkal, vers-, néptánc-, és népdalcsokorral kedveskedtek az egybegyűlteknek. Tóth Mihályné végül azt kívánta a jelenlévőknek, hogy találják meg egymásban az örömöt, a rendezvényekben a kikapcsolódást, és hosszú ideig őrizzék meg a barátságokat
Beküldés dátuma: 2012. 06. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.