Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A lelkész egyéves szolgálata meghosszabbítható

A püspöki kinevezéssel Beledbe érkezett Ihász Beatrix a lelkészi munka talán legszebb részének azt tartja, hogy foglalkozhat az emberek örömével, bánatával, segítve őket a mindennapok megélésében. Mindannyiuknak sokat jelent a hit általi megerősítés.

A győri származású Ihász Beatrix személyében új lelkész dolgozik Beledben. Felmenői között többen szintén ezt a hivatást választották. Nagyszentjánoson hét éven át nevelkedett, majd az általános iskolát és a gimnáziumot már a megyeszékhelyen végezte el. Tizenhat éves korában el kellett döntenie, hogy milyen életpályát választ magának. Édesapja presbiteri feladatokat látott el a Győr-nádorvárosi gyülekezetnél, melynek ifjúsági köréhez konfirmálását követően csatlakozott. Eleinte táborozásokon vett részt, majd ő maga is segítette a fiatalok programjainak szervezését a "Mustármag" Egyesület keretében. A megyei evangélikus ifjúsági gyesületet három fiatal tiszteletes vezette, akiknek munkáját Ihász Beatrix közelebbről is megismerhette, ezért úgy határozott, hogy ő is a lelkészi hivatást választja. Teológiai diplomája mellé megszerezte a mentálhigiénés és lelkigondozói végzettséget.
Ihász Beatrix 2012-ben vállalta el az orosházi gyülekezet vezetését. A felekezethez nagyon sokan tartoztak, aminek minden előnyét és hátrányát megélte.
– Nehéz egy nagy gyülekezetet összefogni, de ami szerintem fontos volt, meg tudtam valósítani – mondta Ihász Beatrix, aki útkereső, önismereti és gyászfeldolgozó csoportot indított, amely sok lehetőséget tartogatott a hívek számára. A lelkészi munka szíve-közepe a lelki gondozás – tette hozzá.
Ihász Beatrix magán- és operaénekes férje nemrég váltott, így néhány hónapja lett a pápai zeneiskola szolfézstanára. A házaspár négy és fél éves kisfia, Dominik a beledi óvoda Margaréta csoportjába került, ahol kamatoztathatja alkalmazkodóképességét. Az édesanya egyéves helyettes lelkészi szolgálatot Blatniczky János Dániel távozását követően vállalta el. Amennyiben kölcsönös szimpátia és szeretet alakul ki a hívekkel, természetesen szó lehet a folytatásról. A parókusi szolgálatához tartozik Vásárosfalu, Edve, továbbá Cirák és Dénesfa annyi különbséggel, hogy utóbbi két településen nincsenek rendszeres gyülekezeti alkalmak. A lelkész Vásárosfalun kéthetente, Edvén pedig havonta egyszer tart istentiszteletet a kis létszámú gyülekezeteknek. Ráadásul Vásárosfalun a templomépítés kellős közepébe érkezett, hisz a településen már állnak az épület falai. A gyülekezet nyár végén értesült arról, hogy 22 millió forint pályázati pénzt nyertek a beledi templom renoválására, ami az öröm mellett szintén plusz feladatokat jelent a lelkész számára.
Ihász Beatrix nagy munkabírással és lelkesedéssel vetette bele magát az előtte álló feladatokba. Megismerkedett a város közszereplőivel, és a gyülekezet mindennapjaival, szeptember elején pedig megkezdte az iskolai hitoktatást. Miután arról is tudomást szerzett, hogy milyen céljaik vannak, arra is kíváncsi volt, ehhez milyen eszközök állnak a rendelkezésre. Későbbi terveit a gyülekezet támogatásával és a presbiterium jóváhagyásával közösen szeretné megvalósítani.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 31.

Kapcsolódó hírek

További hírek