Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A küzdősport az élet bármely helyzetében segíthet talpra állni

A Kapuvári Sportegyesület karate szakosztálya szeptemberben vett részt az őszi szezon első korosztályos versenyén Komáromban, ahol 120 fiatal mérte össze ügyességét. Horváth Tibor edző jelezte: a házibajnokságon azok is fellépési lehetőséget kaptak, akiknek nem jósolnak nagy jövőt a megmérettetéseken, de legalább egyszer kipróbálhatták magukat ilyen helyzetben is. A tarjáni országos minősítő versenyen már kisebb létszámmal és szerényebb eredményekkel vettek részt a fiatalok. A kapuvári színekben indult Kronekker Roberta és Horváth Mátyás a legjobbaktól kaptak ki. A Gyöngyösön megrendezett, őszi évadot lezáró magyar bajnokságon a felnőtt korig bezárólag több kategóriában indultak a fiatalok. Az ország közel háromszázötven legjobb versenyzője vett részt ezen a komoly szervezettséget igénylő kétnapos versenyen. Az ilyen szintű program több hónapos felkészülést és nagy kitartást igényel a sportoló diákoktól – mondta a tréner. Mivel a kapuvári tornatermek foglaltak, Horváth Tibor Csornára is átjön csapatával gyakorolni.
A Kapuvári Sportegyesület karate szakosztályának legnagyobb támogatója az önkormányzat, a szülők szerepe pedig abban merül ki, hogy hozzájárulnak a versenyeken való részvételhez. A szakosztályból lemorzsolódottak helyébe általában újak lépnek, ezért a létszám stagnál. Kronekker Roberta nyáron sem pihent, és megszerezte a sárga övet, az őszi versnyeken pedig első és második helyezéseket ért el. A heti öt edzést bevállaló hetedikes lány ütései rettenthetik el leginkább az ellenfeleket. Roberta még nem tudja, hogy merre fog továbbtanulni, de elhatározta, hogy fekete öves lesz.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.