Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kultúráért nem feltétlenül kell a nagyvárosba menni

Fennkölt hangulatban kezdődött a bágyogszováti egyházközség családi majálisa, miután a győri bazilika idén nyolcvanadik évfordulóját ünneplő Palestrina kórusa Katona Tibor karnagy vezetésével a reneszánsz zene első igazi nagymesterének, a flamand származású Josquin de Prés, Ave vera virginitas (tengernek fényes csillaga) című motettájával köszöntötte a Szűzanyát a község templomában. Szinte megfeledkezve a rájuk váró sok-sok mulatságról, még a gyerekek is fesztelenül hallgatták a gyönyörű kórusműveket. A csornai származású Bognár István – aki jelenleg a soproni Szent Margit-templom plébánosa – által bemutatott szentmise után a Család Éve programhoz kapcsolódott a kicsiknek és nagyoknak szóló délutáni rendezvény. A szervezők minden lehetséges helyet kihasználtak, hogy jól érezze magát a közönség: a garázsban főtt az őz- és sertéspörkölt, az asszonyok palacsintával készültek, a sátor alatt zajlott a rajzverseny, mögötte pedig veterán autókban gyönyörködhettek a négy kerék szerelmesei, hátul pedig ugrálóvár vonzotta mágnesként a kicsiket. A közeli büfében további ínyencségeket lehetett beszerezni. A zserbó- és pogácsasütő-verseny után estefelé Csorba János zenekarvezető irányításával a győri Friend Big Band koncertje szórakoztatta a nagyérdeműt.
– A család az életet jelenti Horváth Istvánné számára, akinek rokonai kissé szétszóródtak a környéken, de tartják a kapcsolatot. Németh Zoltánné két nagylánya már férjhez ment, és négy fiú unokával gyarapodott a család. Amikor csak tehetik, összejön a família; jót esznek, isznak, beszélgetnek, az idősebbek elmondják fiatalkori történeteiket. – A legtöbb család összetart, kivételek meg mindig voltak – tette hozzá Horváth Ferencné.
Németh István plébános a katolikus püspöki kar gondolatát idézte, amikor arról beszélt, hogy az egészséges lelkületű keresztény családokból, mint apró sejtekből épülhet fel a társadalom egésze. Mivel a bágyogi és a szováti egyházközséghez alig több mint egy éve kapcsolódott Bodonhely, valamint Rábaszentmiklós, még össze kell szoknia a családoknak - jegyezte meg a pap. – A közeledést és az egységet próbáljuk ezzel a rendezvénnyel megvalósítani – hangzott az interjúban.  A bágyogszováti pap rendezvényszervezői mivoltáról így nyilatkozott: az ilyen és ehhez hasonló összejövetel az emberek javát szolgálja,  mivel a lelkipásztor a közösségért van,  maga is igyekszik hivatását e célnak szentelni.

Beküldés dátuma: 2011. 06. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.