Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A KSE vezetősége a tavaszi fociidényt tanuló félévnek szánja

A KSE focistáinak a dobogós helyezés jelenleg távolinak tűnik, de Böcskör Zsolt szerint semmi sem lehetetlen, ezért minden meccsen győzni szeretnének. Az új igazolásokat követően stabilabbnak érzi a csapatot, ezért már a tavaszi szezonnak is elvárásokkal indulnak neki.

Felemásra sikerült a Kapuvári Sportegyesület 2020-as őszi bajnoki idénye: két mérkőzés elmaradt, ugyanakkor kiegyenlítődött a játékuk és az utolsó öt meccset már vereség nélkül vészelték át.
– Kijöttünk abból a gödörből, ami az év elejétől egészen a bajnokság közepéig jellemezte a csapatot – fogalmazott Böcskör Zsolt, aki nagyon várja, hogy bepótolhassák az elmaradt két mérkőzést. A KSE összes szakosztályát az a fajta „vegetatív túlélés” jellemzi, mint amit a focisták is megtapasztalnak – tette hozzá.
A sportegyesület elnöke a Nebuló Futball SE-vel való együttműködést kielégítőnek tartja és folyamatos velük a kommunikáció. Heti, napi szinten beszélnek a terveikről, legutóbb például a szertárrend átszervezéséről egyeztettek egymással. A pozitív előrelépések mellett azért vannak problémáik, ugyanis a vírushelyzet miatt nem használhatják a zárt sportcsarnokot, ezért a gyerekek télen is a műfüvön gyakorolnak.

Salgótarjánból csatlakozott a KSE-hez az NB III-as középpályás Szabó Tibor, a Szlovákiából átigazolt Radványi Dávid pedig a védelmet erősíti. Az edzőtől azt várják, hogy nyárra olyan csapattal álljon elő, mellyel komolyabb eredményeket is megcélozhatnak.
Az elnök a távozó játékosok közt említette Gyürü Lászlót, Baranyai Márkot, Kőris Krisztián pedig már a szezon közben jelezte, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt felhagy a focival. Az utánpótlásban van olyan fiatal, aki főiskolai tanulmányai miatt egyelőre nem tud eleget edzeni a csapattal, de remélhetőleg rendeződik a helyzete.

A KSE U14-es korosztályától az első csapatig mindenki megkezdte az edzéseit, heti két-három, sőt négy alkalommal játszanak. Mindjárt az első alkalommal tétmérkőzésre kerül sor, ami teljesen átírta a felkészülési programjukat, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése alapján 2021. február 13-án indul a megyei első osztályú bajnokság tavaszi szezonja. A KSE labdarúgó csapata első mérkőzését a Dunántúli Atlétikai Clubbal fogja játszani. Addig még belefér két NB III-as csapattal vívott edzőmérkőzés is.
– Bármilyen közel van február 13-a, az időjárás nagyban befolyásolja a pályák alkalmasságát – mondta az elnök. Mivel nagy valószínűséggel a győri pálya alkalmas lesz a játékra, a kapuváriak kezdeményezik a pályaválasztási jog cseréjét, így idegenben kezdik meg a szezont. Felvették a kapcsolatot a DAC-cal, akik nem ellenzik a változtatást – egészítette ki.
Az amatőr futballnak nyilván sokat árt a zárt kapus mérkőzés, mert az egyesület még a csekély jegybevételtől is elesik, de megpróbálnak alkalmazkodni a pandémia miatt kialakult rendkívüli körülményekhez. Böcskör Zsolt sajnálja, hogy a meccsekre járó szurkolóknak is elmarad az élmény, ugyanakkor a játékosoknak sem egyszerű. Nem lehet tudni, hogy meddig tart ez az állapot, de abban bíznak, hogy ha lemegy a fél szezon, minden a régi kerékvágásban folytatódik, mert a mostani helyzet nagyon megterhelő mindenkinek.

Beküldés dátuma: 2021. 02. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek