Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A KSE versenyzői gyűjtik a dobogós eredményeket

A Kapuvári Sportegyesület  szakosztályai  az őszi szezonra meghirdetett valamennyi bajnokságra beneveztek. Az indulók között nincs jelentős változás, mert a korábban megszokott kategóriák  versenyzői készültek fel a megmérettetésekre: a karatésok, a kézilabdások, a táncosok, a hajómodellezők és a labdarúgók. A karatésok hozták régi formájukat, ami szerint több olyan jelentős versenyen is részt vettek, ahonnét dobogós helyezésekkel tértek vissza. A női kézilabdások a felkészülést követően több bajnoki mérkőzésen vannak túl, a hajómodellezők pedig a júliusi országos versennyel hívták fel  a széles nagyközönség figyelmét sportáguk jelentőségére. A serdülő korosztályos focisták nagyon jól szerepelnek az egyéni megyei 12 csapat részvételével megrendezett bajnokságon, az ifjúságiak pedig a megyei első osztály 19-es csoportjában az ötödik hely körül tartózkodnak. A labdarúgó szakosztály felnőtt  játékosai az ezüstéremért küzdöttek, ezért tőlük is hasonlóan jó folytatásban reménykedik a vezetőség. Varga András azonban leszögezte: a KSE nem fogalmazza meg konkrét elvárásait, hisz a cél nyilván náluk is a minél jobb eredmények elérése, de a reálisan megvalósítható helyezéseket a szakosztályoknál dolgozó szakemberekre bízzák, s mindezekhez az operatív és anyagi feltételeket az önkormányzat biztosítja.

Az elmúlt fél évszázad alatt sem volt olyan mérvű felújítás, mint amilyen megkezdődik a Kapuvári Sportegyesületnél.
Kapuvár korábban is próbálkozott azon a belügyminisztériumi pályázaton, amelyen forráshiányra hivatkozva nem juthattak előbbre. Idén siker koronázta a kezdeményezésüket, és támogatásra alkalmasnak találták a pályaművet. A sportlétesítmények felújítására elnyert 18 millió forint támogatást 4,5 millió forint önrésszel egészíti ki az önkormányzat. A pénzből megoldják a kiszolgáló épület tetőszigetelését és a nyílászárócserét, amelyektől jelentős rezsiköltség- csökkenést várnak. Az edzőpálya és a pályát körbevevő kerítés ugyancsak fel lesz újítva.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 21.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.