Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A KSE elnöke szerint jól kell felkészülni, és még szebb lehet a tavasz

– Nem kesergünk, mert a csapat megoldotta az átmeneti problémákat. Jön a tél és próbálunk minőségi játékosokat igazolni a megüresedett posztokra – értékelte a Ménfőcsanakkal holtversenyben 5-6. helyen végzett labdarúgók őszi teljesítményét a Kapuvári Sportegyesület elnöke.

A Kapuvári Sportegyesület felnőtt csapata 30 ponttal zárta a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság őszi idényét.
– Elégedett vagyok az összképpel. Nyilván lehetett volna több pontot is szerezni, de azokkal a problémákkal és mindennapi dolgokkal, amelyekkel szembesültünk, elfogadható eredmény, úgy gondolom – jegyezte meg Böcskör Zsolt, aki a koronavírus-járvány miatt kieső játékosokra, a hiányzó középcsatárra, illetve bal oldali védőre gondolt. Az egyesület elnöke szerint nincs ok a kesergésre, mert a hárompontos bajnoki rendszerben hét ponttal előzi meg őket az élre került csapat. Nem olyan nagy a különbség – fogalmazott –, csak jól kell felkészülni, és akkor még szebb lehet a tavasz.

A kapuvári szurkolók egy része lelkesen kíséri csapatát az idegenben játszott mérkőzésekre. Sokan szurkoltak a focistáknak a Csorna ellen vívott győztes novemberi mérkőzésen is.
– Annak örülnék, ha minden meccs ilyen parázs lenne és ilyen színvonalas. Nagyon jó csapat a csornai is, de ez egy meccs volt a sok közül. Tavasszal itthon, nálunk lesz és reméljük, jó időben, jó pályán – fűzte hozzá Böcskör Zsolt.
Véleménye szerint az U19-es csapat szereplése nem a legfényesebb, mert a tizennegyedik helyen végeztek, de ha azt a munkát elvégzik, amit az utánpótlásedző kér tőlük, és folyamatosan járnak az edzésekre, előbb-utóbb meg lesz az eredménye.
A korábbi években bajnokságokat nyertek, tavaly például hatodikak lettek. Nyolc olyan játékos került ki a csapatból, akik életkoruk miatt nem maradhattak, és az ő pótlásukra az U16-ból került sor. – Ha a srácok folyamatosan dolgoznak, a tavasz szebb jövőt ígérhet számukra – fűzte hozzá az elnök.

A KSE nemrég elindította a megyei harmadosztályú csapatát, melynek életkor szerinti összetétele változatos, mert húsztól ötven-egynéhány éves korig szerepelnek benne a játékosok. Böcskör Zsolt nagyon örül a megalakulásuknak, mert üde színfoltként vesznek részt a sportegyesület munkájában.
A megyei III. osztályú csoportot eredetileg az U19-ből „kiöregedő” játékosok miatt hozták létre, akik már nem férnek bele a korosztályba, de mégse távolodjanak el a KSE-től.
Böcskör Zsolt az infrastrukturális változásokról annyit mondott, hogy jobb minőségű lett a center- és a „B”-pálya, tavaszra pedig gyepszellőztetést és homokolást terveznek.
Ha minden jól megy, hamarosan megkapják értesítést arról, hogy labdafogóhálót vásárolhatnak nyertes pályázatból a Nebulo FSE-vel közösen. A KSE mindent megtesz annak érdekében, hogy vonzó legyen a fiatalok számára, ami a pályák állapotára és a kihasználtságára egyaránt vonatkozik. Komoly logisztikai szervezést igényel az öt nagypályás csapat munkájának összehangolása. Az elnök szerint jól működik a kommunikáció az utánpótlás csapatokkal.

Az elmúlt hónapokban meghívták az U16-os és U19-es játékosokat, vegyenek részt az első csapat felkészülésében, így a téli időszakban már három fiatal focista is be fog kapcsolódni a „nagyok” edzéseibe. Nem szeretnék túlságosan leterhelni őket, mert először szokják meg az új légkört. Nyilván nem várják el a tizenévesektől, hogy megváltsák a világot, de érezzék, hogy van lehetőség a továbblépésre – egészítette ki Böcskör Zsolt. Több olyan tinédzsert ismer, aki a korosztályával és a felnőtt csapattal ugyanúgy edz, összesen heti négy-öt alkalommal. Minél többet próbálkozik, annál jobban érvényesül és számíthat arra, hogy beépítik az első csapatba. Bár a meccs alakulása sokszor nem teszi lehetővé az igazi játékot, de a szakember úgy véli, már az is nagy dolog, ha leülhetnek a kispadra. Az egyesület elnöke megemlítette a Nebulo FSE-nél nevelkedett Pethő Bencét, aki az U19-ből aki került a csapathoz, de rajta kívül is fedeztek fel már tehetségeket.

A Kapuvári Sportegyesület a befektetett munkától várja a legtöbbet, ezért nem terveznek hosszú év végi leállást. – Erős alapozás vár a srácokra – erősítette meg Böcskör Zsolt. Korán megkezdik a tavaszi bajnokságra való felkészülés és van olyan korosztály, amelynek tagjai csak két hétig fognak pihenni. Az első csapat sem számíthat hosszú pihenőre, mert már 2022. január 10-ei héten kezdenek.

Beküldés dátuma: 2021. 12. 06.

Kapcsolódó hírek

  • A KSE számít a saját nevelésű utánpótlás játékosokra

    A felnőtt csapattal együtt 200-an fociznak a Kapuvári Sportegyesületnél. A legtöbb játékos az utánpótlás bázist biztosító Nebuló FSE-től kerül ki – mondta Böcskör Zsolt, a KSE elnöke, aki sportegyesület infrastrukturális fejlesztéseiről is beszélt.

További hírek