Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kormánypárti városvezetés látványosabb eredményt érhet el

A jelölt többféle verziót hallott a helyhatósági voksolásról, s éppen ezért nem hiszi, hogy az urnánál megjelenők személyekről fognak dönteni. - A városban még olyan elképesztő dolgot is hallottam, hogy az egyik jelöltre azért kell szavazni, hogy magasabb legyen a nyugdíja. Nagy baj lenne, ha erről szólna a választás! A választás nem erről szól - hangsúlyozta a polgármesterjelölt. - A választásnak az a tétje, hogy az itt élőknek olyan városvezetőt, és olyan képviselő-testületi többséget sikerüljön  megválasztaniuk, amely a legtöbbet tud tenni a következő négy évben a  fejlődésért. Gyopáros Alpár szerint  Csorna fejlődött a legkevésbé a rendszerváltás óta a megyei települések közül. A kérdés az, hogy sikerül-e a településnek kivívnia azt a pozícióját, mely megilletné az adottságai alapján. Előnyt jelenthetne a földrajzi elhelyezkedés, a nemzetközileg is elismert minőségű gyógyvíz, s a rábaközi kisvárosban ráadásul becsületes és dolgozni szerető emberek élnek.  Csornának fel kellene zárkóznia az elkövetkezendő években, majd meg is kellene előznie az őt leköröző településeket, hogy végre elfoglalhassa méltó helyét megyénk városai között.
Gyopáros Alpár a róla terjengő pletykákkal kapcsolatban elmondta, hogy tizennégy éve vallja magát csornainak, s szerinte nemcsak őt sértik azokkal a vádakkal, melyek szerint nem idevalósi az, aki máshol született, hanem rajta kívül még sok-sok embert. A város által elismert és kitüntetett személyek között is többen vannak, akik nem itt látták meg a napvilágot, de szívvel-lélekkel dolgoztak Csornáért. A jelölt megjegyezte: ő, mint politikus, el kell hogy viselje a negatív kritikát, de a bántások nemcsak neki, hanem a többi hasonló cipőben járó embernek is szólnak. A megszólaló leszögezte: az a vezető tud a legtöbbet tenni a városért, aki egy nyelvet beszél a parlamenti többséggel. Most itt van a lehetőség, amit egyébként oly régóta hiányolnak a csornaiak, hogy az egymásra mutogató politikai oldalak helyett találkozzon a városvezetés és a kormány akarata. - Dr. Turi György szembehelyezkedik a kormányzat képviselőinek elképzeléseivel, így számomra kétséges, milyen eredményeket várhatnának tőle a csornai emberek. Stratégiában gondolkodunk, s mi ezeket a terveinket már megosztottuk a kormány szereplőivel. Maximális támogatásukról biztosítottak bennünket mind Orbán Viktor, mind pedig a Kormány ágazati képviselői - mondta a polgármesterjelölt.
(A Rábaközi Magazin szeptember 29-i számából. Honlapunkon megjelent: ugyanaznap)
Beküldés dátuma: 2010. 09. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.