Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kormánypárti városvezetés látványosabb eredményt érhet el

A jelölt többféle verziót hallott a helyhatósági voksolásról, s éppen ezért nem hiszi, hogy az urnánál megjelenők személyekről fognak dönteni. - A városban még olyan elképesztő dolgot is hallottam, hogy az egyik jelöltre azért kell szavazni, hogy magasabb legyen a nyugdíja. Nagy baj lenne, ha erről szólna a választás! A választás nem erről szól - hangsúlyozta a polgármesterjelölt. - A választásnak az a tétje, hogy az itt élőknek olyan városvezetőt, és olyan képviselő-testületi többséget sikerüljön  megválasztaniuk, amely a legtöbbet tud tenni a következő négy évben a  fejlődésért. Gyopáros Alpár szerint  Csorna fejlődött a legkevésbé a rendszerváltás óta a megyei települések közül. A kérdés az, hogy sikerül-e a településnek kivívnia azt a pozícióját, mely megilletné az adottságai alapján. Előnyt jelenthetne a földrajzi elhelyezkedés, a nemzetközileg is elismert minőségű gyógyvíz, s a rábaközi kisvárosban ráadásul becsületes és dolgozni szerető emberek élnek.  Csornának fel kellene zárkóznia az elkövetkezendő években, majd meg is kellene előznie az őt leköröző településeket, hogy végre elfoglalhassa méltó helyét megyénk városai között.
Gyopáros Alpár a róla terjengő pletykákkal kapcsolatban elmondta, hogy tizennégy éve vallja magát csornainak, s szerinte nemcsak őt sértik azokkal a vádakkal, melyek szerint nem idevalósi az, aki máshol született, hanem rajta kívül még sok-sok embert. A város által elismert és kitüntetett személyek között is többen vannak, akik nem itt látták meg a napvilágot, de szívvel-lélekkel dolgoztak Csornáért. A jelölt megjegyezte: ő, mint politikus, el kell hogy viselje a negatív kritikát, de a bántások nemcsak neki, hanem a többi hasonló cipőben járó embernek is szólnak. A megszólaló leszögezte: az a vezető tud a legtöbbet tenni a városért, aki egy nyelvet beszél a parlamenti többséggel. Most itt van a lehetőség, amit egyébként oly régóta hiányolnak a csornaiak, hogy az egymásra mutogató politikai oldalak helyett találkozzon a városvezetés és a kormány akarata. - Dr. Turi György szembehelyezkedik a kormányzat képviselőinek elképzeléseivel, így számomra kétséges, milyen eredményeket várhatnának tőle a csornai emberek. Stratégiában gondolkodunk, s mi ezeket a terveinket már megosztottuk a kormány szereplőivel. Maximális támogatásukról biztosítottak bennünket mind Orbán Viktor, mind pedig a Kormány ágazati képviselői - mondta a polgármesterjelölt.
(A Rábaközi Magazin szeptember 29-i számából. Honlapunkon megjelent: ugyanaznap)
Beküldés dátuma: 2010. 09. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.