Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A könyv szereplője és a szerző egyaránt kiemelkedő személyiség

Báró Berg Gusztáv érdemei Kapuvár fejlődésében, gazdaságának kialakulásában vitathatatlanok, és ha a városról esik szó, mindenhol az ő munkájának eredményeivel találkozunk. Mostantól egy gyönyörű és tartalmas könyv emlékezteti az utókort a település jótevőjére és annak munkásságára.

Kapuvár polgármestere ha könyvet vesz a kezébe, a legtöbb olvasóhoz hasonlóan, általában két kérdést tesz fel magának: kiről vagy miről szól, illetve ki a kötet szerzője. Pavlóczki Béla Berg Gusztáv című könyve mindegyik szempontból figyelemfelkeltő, értékes alkotás. Hámori György örül annak, hogy nemcsak a készterméket vehette kézbe, hanem a fiatal szerző jóvoltából átélhette a kiadvány születésének minden meghatározó mozzanatát. A mű egyfajta hiánypótlás, mert aki fellapozza, rájön, hogy milyen keveset tudott eddig Berg Gusztávról. 

Beküldés dátuma: 2014. 09. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Megújul a kapuvári könyvtár belső tere

  A kapuvári múzeumot, művelődési központot és könyvtárat is magában foglaló intézmény két egysége már megszépült, újabban pedig a bibliotékát korszerűsítik 17,5 millió forint állami támogatásból.

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.