Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kistérség polgármesterei nélkül nincs fejlődés Téten

 Tét új polgármestere a szavakat szereti tettekre váltani, mert inkább a gyakorlati megoldások híve. Bánfi Lajosnak természetesen van mondanivalója, de úgy gondolja, jobb, ha a konkrét feladatokat minél hamarabb megoldja.

Bánfi Lajos felemás érzéssel élte meg október 12-ét. Nagyon örül, hogy Tét lakóinak többsége megtisztelte bizalmával, ugyanakkor tisztában van óriási felelősségével. Az ötéves intervallumot szerencsésnek tartja abból a szempontból, hogy talán jobban ki tudják használni az uniós forrásokat.

tét új polgármestere korábbi közszerepléséről elmondta: A kezdetektől fogva meghatározó szerepet vállalt az önálló egyesületté alakult téti fúvószenekarban, ahol a titkári teendőkkel foglalkozott. A szakmai munkán kívül rá vártak a szervezéssel kapcsolatos feladatok. A problémamegoldást általában nem szokta sokáig tologatni. Tudja, hogy nagyon fontos a megfelelő előkészítés, de ha megszületett a döntés, azután nem szerencsés elodázni a kivitelezést.
– Ha elhatároztunk valamit, akkor mindenkinek azonos irányba kell mennie – tette hozzá Tét vezetője. – A munkát nem egyedül képzelem el, hanem csapatban. Nagy szükség van a tétiek részvételére, valamint az egész kistérségre. Egyedül nagyon kevés vagyok, tehát be akarom vonni a döntésekbe a lakosságot, ezért várom az észrevételeiket.
Bánfi Lajos úgy tervezi, hogy élni fog a nyilvánosság erejével: lakossági fórumokat kíván tartani, valamint elődjével ellentétben nem zárkózna el az egyik legfőbb helyi hírcsatornától, épp ezért kihasználná a média nyújtotta lehetőségeket.
– Számomra nagyon pozitív a Rábaközi Televízió és a Rábaköz Magazin. Az egyre színvonalasabb újságból, ingyenesen jut információhoz a lakosság, ráadásul a helyiek érdekei kerülnek mindig a középpontba. A helyi televíziónak és a hetilapnak nagyon nagy jövője van a tájékoztatás területén – jegyezte meg a településvezető.
Tét első embere a lakosság közérzetét pozitívan befolyásoló intézkedésekkel kezdené ténykedését. Olyan kisebb volumenű munkákra gondolt, amelyek növelnék az emberek komfortérzetét. A város az elmúlt húsz évben arról volt híres, hogy az elsők közt aszfaltozták le az utakat, ma pedig pont fordítva van. A közlekedés milyensége meghatározza a lakosság lelki állapotát is.
A pozitív életszemléletet sok tényező befolyásolja, ezért még nagyobb hangsúlyt helyezne a civil szervezetek szerepére.
Bánfi Lajos megköszönte polgármester elődei, valamint a kistérségben tevékenykedő településvezetők munkáját, azokét, akik felvállalták a gyógyítóház ötletét és megvalósítását, hiszen a közelmúlt egyik legfontosabb beruházásáról van szó. A riportalany a munkahelyteremtést is szóba hozta: olyan minőségi álláshelyekre lenne szükség, ahol nem minimálbérért dolgoznának az emberek. Ahhoz, hogy ide tudják csábítani a szolgáltatással foglalkozó, vagy ipari beruházó cégeket, neki kellene állni a 83-as út fejlesztésének. A tőkeerős vállalkozások raktárbázisukat vagy feldolgozóiparukat jól kiépített infrastruktúra mellé telepítik.
– Bízom a politikában, az országgyűlési képviselőnkben, hogy belátják: A csornai elkerülő tényleg nagyon fontos, de ugyanígy a 83-as út is. Utóbbi nagyon keskeny, óriási a forgalom rajta, s emiatt balesetveszélyes. Ez a nagy célunk, hogy a 83-as fejlesztése befejeződjön.

Bánfi Lajos nyitottságát jól mutatja, hogy televíziónknak adott első interjúját a téti kistérséghez tartozó Kisbaboton adta. Barcza Tibor társaságában ült le kameránk elé, mert mint mondta: Tét működését elképzelni sem tudja a kisebb települések lüktető részvétele nélkül. A társuláshoz tartozó önkormányzatok feladatának tekinti, hogy még jobban összekössék az itt élők mindennapjait: a gyerekekét, a sportban, a kultúrában és a gazdasági szférában érdekeltek életét.
Téten rutinos, nagy tapasztalattal és munkabírással rendelkező képviselők dolgoztak az elmúlt időszakban. Bánfi Lajos ugyanakkor örül az új arcoknak, akik friss lendületet hozhatnak a testületi munkába.

Beküldés dátuma: 2014. 10. 21.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek