Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kick-boxosok megtanulnak küzdeni

Egy arany és egy bronzérmet szereztek a kapuvári kick-boxosok az Esztergomban megrendezett 4 Fight Kupa második fordulóján. A felkészülést tavaly nyáron kezdték meg a pályán, és idén márciusban mérették meg magukat a szabad nevezésű versenyen. Az itt megszerzett pontok nem számítanak bele az országos bajnokságba, és évente négy fordulót tartanak. A Castrum SC szakosztálya három versenyzővel és Molnár Sándor személyében bíróval is képviseltette magát. Az aranyérmes Simon Ádám a „low kick” szabályrendszer szerint, a mínusz 91 kg-osok kategóriájában indult, Jakabné Szabó Ágnes pedig a mínusz 60 kg-osok között vett részt a „kick-light” küzdelemben. Előbbi  osztályban kiütéses erőséggel lehet az ütéseket és a rúgásokat bevinni, míg a lányoknál nem cél a kiütés, hanem pontozással lehet nyerni – tájékoztatott Molnár Sándor felkészítő. A bronzérmet szerző Molnár Noémi Lili eredetileg a juniorok mínusz 55 kg-os csapatában versenyzett volna, de mivel ebben a súlycsoportban nem akadt ellenfele, a felnőttek mínusz 60 kg-os kategóriájában lépett a pástra.

Molnár Sándor szerint napjainkban nagyon népszerűek a televíziós csatornák által közvetített küzdősportok, s a kapuvári sportolók ugyanezt a látványt produkálják a ringben, csak kicsiben. Szakmai fejlődésüket a Győrben tevékenykedő 4 danos mester,  Csányi János  instruktori utasításai viszik előrébb. A kapuváriak felkészítője sportágát több tényező miatt ajánlja a fiataloknak: segíti az ideális testsúly megtartását, s mivel megváltozik a kick-boxosok gondolkodása, az életvitelük is javul ezáltal. A Castrum SC szakosztályában a kezdőtől a felnőtt haladóig kb. huszonöten vesznek részt, lányok, fiúk vegyesen.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.