Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kick-boxosok megtanulnak küzdeni

Egy arany és egy bronzérmet szereztek a kapuvári kick-boxosok az Esztergomban megrendezett 4 Fight Kupa második fordulóján. A felkészülést tavaly nyáron kezdték meg a pályán, és idén márciusban mérették meg magukat a szabad nevezésű versenyen. Az itt megszerzett pontok nem számítanak bele az országos bajnokságba, és évente négy fordulót tartanak. A Castrum SC szakosztálya három versenyzővel és Molnár Sándor személyében bíróval is képviseltette magát. Az aranyérmes Simon Ádám a „low kick” szabályrendszer szerint, a mínusz 91 kg-osok kategóriájában indult, Jakabné Szabó Ágnes pedig a mínusz 60 kg-osok között vett részt a „kick-light” küzdelemben. Előbbi  osztályban kiütéses erőséggel lehet az ütéseket és a rúgásokat bevinni, míg a lányoknál nem cél a kiütés, hanem pontozással lehet nyerni – tájékoztatott Molnár Sándor felkészítő. A bronzérmet szerző Molnár Noémi Lili eredetileg a juniorok mínusz 55 kg-os csapatában versenyzett volna, de mivel ebben a súlycsoportban nem akadt ellenfele, a felnőttek mínusz 60 kg-os kategóriájában lépett a pástra.

Molnár Sándor szerint napjainkban nagyon népszerűek a televíziós csatornák által közvetített küzdősportok, s a kapuvári sportolók ugyanezt a látványt produkálják a ringben, csak kicsiben. Szakmai fejlődésüket a Győrben tevékenykedő 4 danos mester,  Csányi János  instruktori utasításai viszik előrébb. A kapuváriak felkészítője sportágát több tényező miatt ajánlja a fiataloknak: segíti az ideális testsúly megtartását, s mivel megváltozik a kick-boxosok gondolkodása, az életvitelük is javul ezáltal. A Castrum SC szakosztályában a kezdőtől a felnőtt haladóig kb. huszonöten vesznek részt, lányok, fiúk vegyesen.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.