Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kick-boxosok megtanulnak küzdeni

Egy arany és egy bronzérmet szereztek a kapuvári kick-boxosok az Esztergomban megrendezett 4 Fight Kupa második fordulóján. A felkészülést tavaly nyáron kezdték meg a pályán, és idén márciusban mérették meg magukat a szabad nevezésű versenyen. Az itt megszerzett pontok nem számítanak bele az országos bajnokságba, és évente négy fordulót tartanak. A Castrum SC szakosztálya három versenyzővel és Molnár Sándor személyében bíróval is képviseltette magát. Az aranyérmes Simon Ádám a „low kick” szabályrendszer szerint, a mínusz 91 kg-osok kategóriájában indult, Jakabné Szabó Ágnes pedig a mínusz 60 kg-osok között vett részt a „kick-light” küzdelemben. Előbbi  osztályban kiütéses erőséggel lehet az ütéseket és a rúgásokat bevinni, míg a lányoknál nem cél a kiütés, hanem pontozással lehet nyerni – tájékoztatott Molnár Sándor felkészítő. A bronzérmet szerző Molnár Noémi Lili eredetileg a juniorok mínusz 55 kg-os csapatában versenyzett volna, de mivel ebben a súlycsoportban nem akadt ellenfele, a felnőttek mínusz 60 kg-os kategóriájában lépett a pástra.

Molnár Sándor szerint napjainkban nagyon népszerűek a televíziós csatornák által közvetített küzdősportok, s a kapuvári sportolók ugyanezt a látványt produkálják a ringben, csak kicsiben. Szakmai fejlődésüket a Győrben tevékenykedő 4 danos mester,  Csányi János  instruktori utasításai viszik előrébb. A kapuváriak felkészítője sportágát több tényező miatt ajánlja a fiataloknak: segíti az ideális testsúly megtartását, s mivel megváltozik a kick-boxosok gondolkodása, az életvitelük is javul ezáltal. A Castrum SC szakosztályában a kezdőtől a felnőtt haladóig kb. huszonöten vesznek részt, lányok, fiúk vegyesen.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.