Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kick-boxosok megtanulnak küzdeni

Egy arany és egy bronzérmet szereztek a kapuvári kick-boxosok az Esztergomban megrendezett 4 Fight Kupa második fordulóján. A felkészülést tavaly nyáron kezdték meg a pályán, és idén márciusban mérették meg magukat a szabad nevezésű versenyen. Az itt megszerzett pontok nem számítanak bele az országos bajnokságba, és évente négy fordulót tartanak. A Castrum SC szakosztálya három versenyzővel és Molnár Sándor személyében bíróval is képviseltette magát. Az aranyérmes Simon Ádám a „low kick” szabályrendszer szerint, a mínusz 91 kg-osok kategóriájában indult, Jakabné Szabó Ágnes pedig a mínusz 60 kg-osok között vett részt a „kick-light” küzdelemben. Előbbi  osztályban kiütéses erőséggel lehet az ütéseket és a rúgásokat bevinni, míg a lányoknál nem cél a kiütés, hanem pontozással lehet nyerni – tájékoztatott Molnár Sándor felkészítő. A bronzérmet szerző Molnár Noémi Lili eredetileg a juniorok mínusz 55 kg-os csapatában versenyzett volna, de mivel ebben a súlycsoportban nem akadt ellenfele, a felnőttek mínusz 60 kg-os kategóriájában lépett a pástra.

Molnár Sándor szerint napjainkban nagyon népszerűek a televíziós csatornák által közvetített küzdősportok, s a kapuvári sportolók ugyanezt a látványt produkálják a ringben, csak kicsiben. Szakmai fejlődésüket a Győrben tevékenykedő 4 danos mester,  Csányi János  instruktori utasításai viszik előrébb. A kapuváriak felkészítője sportágát több tényező miatt ajánlja a fiataloknak: segíti az ideális testsúly megtartását, s mivel megváltozik a kick-boxosok gondolkodása, az életvitelük is javul ezáltal. A Castrum SC szakosztályában a kezdőtől a felnőtt haladóig kb. huszonöten vesznek részt, lányok, fiúk vegyesen.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.