Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kiállított képek ékes bizonyítékai Babót fejlődésének

Az estig tartó kavalkád korán kezdődött, mert már fél hétkor kimentek a tóhoz a pecások. Szakács Zoltán, a babóti horgászegyesület elnöke tizenegy óra körül kihirdette a horgászverseny eredményét: A gyermekek közül Németh László állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, Márton Martin második lett, Németh Balázs pedig megnyerte a pecások bajnokságát. A felnőtt horgászok legjobb helyezettjei felfele növekvő sorrendben: Zsinóros István, Locsmándi Szabolcs és Kovács Tamás. A polgármester által felajánlott díjat minden évben annak a személynek adják át, aki a legnagyobb méretű halat fogja ki: idén Varga István érdemelte ki az elismerést.  Ebéd után a kapuvári családsegítő szolgálat kézműves foglalkozásán, ezt követően pedig a babóti származású Varga Jenő által alapított Fabula együttes műsorán szórakozhattak a gyerekeket.

Nemcsak a település, de maguk az emberek is szembetűnően változnak, ezért izgalmas felfedezést kínálhat a babóti fotósorozat.
Böcskei Imre régóta járja fényképezőgépével a falut, és aki figyelmesen végignézi felvételeit, láthatja, hogy milyen fejlődésen ment keresztül Babót az utóbbi időkben. A fotós megörökítette a település társadalmi eseményeit, a régi és megújult épületeit. Molnár János polgármester azért is örül  a művelődési házban kiállított képeknek, mert szerinte  az itt élők kevésbé észlelik az átalakulást, mint azok, akik ritkábban tévednek a környékre, de a színes fotográfiák minden fontosabb pillanatot megőriznek. A fényképeken szereplő személyek arra is rádöbbenhetnek, hogy ők maguk mekkora változáson mentek keresztül az évek során. A település vezetője a képgyűjtemény figyelemreméltó darabjai közt említette azokat a fotókat, amelyeken még rengeteg általános iskolás nyüzsög a babóti iskolában, ahol ma már csak az alsó tagozatosok tanulnak.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.