Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kiállított képek ékes bizonyítékai Babót fejlődésének

Az estig tartó kavalkád korán kezdődött, mert már fél hétkor kimentek a tóhoz a pecások. Szakács Zoltán, a babóti horgászegyesület elnöke tizenegy óra körül kihirdette a horgászverseny eredményét: A gyermekek közül Németh László állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, Márton Martin második lett, Németh Balázs pedig megnyerte a pecások bajnokságát. A felnőtt horgászok legjobb helyezettjei felfele növekvő sorrendben: Zsinóros István, Locsmándi Szabolcs és Kovács Tamás. A polgármester által felajánlott díjat minden évben annak a személynek adják át, aki a legnagyobb méretű halat fogja ki: idén Varga István érdemelte ki az elismerést.  Ebéd után a kapuvári családsegítő szolgálat kézműves foglalkozásán, ezt követően pedig a babóti származású Varga Jenő által alapított Fabula együttes műsorán szórakozhattak a gyerekeket.

Nemcsak a település, de maguk az emberek is szembetűnően változnak, ezért izgalmas felfedezést kínálhat a babóti fotósorozat.
Böcskei Imre régóta járja fényképezőgépével a falut, és aki figyelmesen végignézi felvételeit, láthatja, hogy milyen fejlődésen ment keresztül Babót az utóbbi időkben. A fotós megörökítette a település társadalmi eseményeit, a régi és megújult épületeit. Molnár János polgármester azért is örül  a művelődési házban kiállított képeknek, mert szerinte  az itt élők kevésbé észlelik az átalakulást, mint azok, akik ritkábban tévednek a környékre, de a színes fotográfiák minden fontosabb pillanatot megőriznek. A fényképeken szereplő személyek arra is rádöbbenhetnek, hogy ők maguk mekkora változáson mentek keresztül az évek során. A település vezetője a képgyűjtemény figyelemreméltó darabjai közt említette azokat a fotókat, amelyeken még rengeteg általános iskolás nyüzsög a babóti iskolában, ahol ma már csak az alsó tagozatosok tanulnak.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.