Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kiállított képek ékes bizonyítékai Babót fejlődésének

Az estig tartó kavalkád korán kezdődött, mert már fél hétkor kimentek a tóhoz a pecások. Szakács Zoltán, a babóti horgászegyesület elnöke tizenegy óra körül kihirdette a horgászverseny eredményét: A gyermekek közül Németh László állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, Márton Martin második lett, Németh Balázs pedig megnyerte a pecások bajnokságát. A felnőtt horgászok legjobb helyezettjei felfele növekvő sorrendben: Zsinóros István, Locsmándi Szabolcs és Kovács Tamás. A polgármester által felajánlott díjat minden évben annak a személynek adják át, aki a legnagyobb méretű halat fogja ki: idén Varga István érdemelte ki az elismerést.  Ebéd után a kapuvári családsegítő szolgálat kézműves foglalkozásán, ezt követően pedig a babóti származású Varga Jenő által alapított Fabula együttes műsorán szórakozhattak a gyerekeket.

Nemcsak a település, de maguk az emberek is szembetűnően változnak, ezért izgalmas felfedezést kínálhat a babóti fotósorozat.
Böcskei Imre régóta járja fényképezőgépével a falut, és aki figyelmesen végignézi felvételeit, láthatja, hogy milyen fejlődésen ment keresztül Babót az utóbbi időkben. A fotós megörökítette a település társadalmi eseményeit, a régi és megújult épületeit. Molnár János polgármester azért is örül  a művelődési házban kiállított képeknek, mert szerinte  az itt élők kevésbé észlelik az átalakulást, mint azok, akik ritkábban tévednek a környékre, de a színes fotográfiák minden fontosabb pillanatot megőriznek. A fényképeken szereplő személyek arra is rádöbbenhetnek, hogy ők maguk mekkora változáson mentek keresztül az évek során. A település vezetője a képgyűjtemény figyelemreméltó darabjai közt említette azokat a fotókat, amelyeken még rengeteg általános iskolás nyüzsög a babóti iskolában, ahol ma már csak az alsó tagozatosok tanulnak.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.