Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A karatésok „csak” tették a dolgukat, élükön a 3 danos mesterrel

– Világéltetemben nyughatatlan voltam, emiatt kerestem a mozgási lehetőséget – mondta a nemrég városi kitüntetéssel elismert Pantelics Péter. A karateedző körül tényleg mindig izzik a levegő, és az általa vezetett sportegyesület rendszeresen hozza a jobbnál jobb helyezéseket.

– Hiába a jó zsoké, ha nincsenek versenylovak. Nekik is szeretném megköszönni a munkájukat, mert nélkülük ezek az eredmények nem jöhettek volna létre – a lóversenytől kölcsönzött példával érzékeltette Pantelics Péter, hogy milyen fontos szerepe van a karatésoknak a Castrum SC töretlen sikereiben. A sportegyesület elnöke a január 30-i kapuvári képviselő-testületi ülésen elhangzott mondataival köszönte meg a városi elismerést.
A Bodor Ödön-díjjal kitüntetett Pantelics Péter ígéretes sportpályafutása 1984 novemberében kezdődött, de ezt megelőzően egy évig győzködte szüleit, hogy támogassák elképzeléseit. A videomozin, Bruce Lee és Chuck Norris filmeken felnövő generációnak még nem volt ott a nagy lehetőség, az internet, ezért jobban körbe kellett járnia azt, ami érdekelte. Pantelics Péter megszállottként gyűjtötte a karatéval kapcsolatos híreket, eseményeket. A 32 éve karatézó fiatalember atletizált, kézilabdázott, focizott, de egyik sem tudta úgy elvarázsolni, mint a harcművészet. A karateedzésen viszont minden megváltozott: az első perctől kezdve élvezte a kőkemény fizikai megterhelést, amiben nagy szerepe volt akkori trénerének.
Az akkori spártai körülmények meg sem közelítették a mostani állapotokat: garázsokban, pincékben gyakoroltak és készültek a versenyekre. A KSE-ből kilépett karate szakosztályt Lakótelepi SE néven szervezte újjá Csitei Béla. Pantelics Pétert is magával ragadta egykori edzője elszántsága és fanatizmusa, amit sikerült átadnia a jelenlegi sportolóknak, köztük fiának, Pantelics Bencének is.
Pantelics Péter, a magyar válogatott egykori nehézsúlyú versenyzője 20 évig szakácsként dolgozott Ausztriába. A később informatikus mérnökként végzett szakember ha épp nem karatézik, weboldalak készítésével van elfoglalva. Riportalanyunk a sportot az erőkifejtésen kívül folyamatos tanulásnak fogja fel, hiszen az óvodásoktól kezdve a nagyobb versenyzőkig figyeli a karatésok visszajelzéseit, és az ő reakcióikhoz igazodva keresi a megújulás lehetőségeit. Mindenki életében, így a sportolóknál is előfordulnak nehezebb időszakok, ami nemcsak fizikai kiégést jelent, hanem egyéb lelki tényezők is befolyásolják – ismerte el Pantelics Péter, de tovább kell lendülni a holtponton. Akinek a sport az élete természetes részévé válik, folyamatosan igényli a mozgást.
Lassan megszokottá válik, hogy négy versenyzőből ketten arannyal, ketten pedig ezüst éremmel térnek haza a rangos megmérettetésekről. Sokan próbálják megfejteni, hogy mi a titka a rengeteg Európa-bajnoki címmel rendelkező Castrum SC-nek, vagyis miért ilyen eredményesek a versenyzőik. Pantelics Péter szerint egyszerűen arról van szó, hogy a fiatalok hisznek magukban, és az elvégzett munkában. Ha úgy tetszik, a versenyzők a már jól bevált „kapuvári stílust” viszik tovább.
A Magyar Karate Szakszövetség minden esztendőben megtartja évadzáró és egyben évadnyitó közgyűlését, melynek keretében átadják az elmúlt tizenkét hónap kiemelkedő versenyzőit megillető kitüntetéseket.
– Nagy büszkeség számomra, hogy a 2016-ban elért dicső eredményeiért a Castrum SC-ből három versenyző – Németh Veronika, Pantelics Bence és Végerbauer Roberta – munkáját is elismerték. Tettük a dolgunkat – mondta a 3 danos karate mester.
2017-re két világkupa, két világbajnokság és három Európa-bajnokság van – az ovi karatésokkal és kickboxosokkal együtt közel 60 fős – Castrum SC tervei közt, ami őket ismerve aranyesőt, de legalább dobogós helyeket hoz.

Beküldés dátuma: 2017. 02. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek