Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kapuváriak partnerintézményként közre- működnek a táncpedagógusok képzésében

Nemrégiben tették közzé annak a 19 iskolának a nevét, mely jogot és a címet szerzett arra, hogy partnerintézményként működjön közre a főiskolai képzésben. Megyénkben a kapuvári Alapfokú Művészetoktatási Intézményt  érte a szerencse, hogy betöltheti ezt a kitüntető szerepet. Csitei Gábor, a kapuváriak vezetője elmondta, hogy a pedagógusképző főiskolán tanuló kollégái a Bolognai rendszernek megfelelő öt éves képzési idejük alatt egy szemeszteren át kötelesek gyakorlati képzőhelyen részt venni. A táncoktató  valószínűsítette: területi alapon fog eldőlni, hogy mely mesterképzésüket megkezdő leendő tánctanárok kerülnek a rábaközi művészetoktatási intézménybe.
Csitei Gábor megemlítette: a pályázat feltételei között szerepelt a megfelelő szakmai színvonalú oktatás. A kapuvári iskola 2007-ben már elnyerte a kiválóra minősített művészetoktatási intézmény címet, mely alapkövetelményként fogalmazódott meg a projekt kiírásában. A jelentkezőktől azt is elvárták, hogy a szakképzett pedagógusok minél jobb szakmai eredményeket mutassanak fel. A néptánc tanszakon oktató kapuvári intézményben a mai gazdasági körülmények mellett már az is nagy dolognak számít, ha fenn tudják tartani a közel 350 növendék képzését a városban és a környező településeken. - Iskolánk tanulói közül többen is részt vettek megyei valamint régiós fesztiválokon, valamint tanulmányi versenyeken - tudatta az intézmény vezetője. A Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermek Néptánc Fesztiválon a kapuváriak két csoportja arany, egy pedig bronz minősítést ért el. A Szombathelyen megrendezett Szivárvány Néptánc Fesztiválról arany fokozattal tértek haza a táncosok, az országos tanulmányi verseny területi előválogatóján szintén eredményesen szerepeltek.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.