Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kapuváriak partnerintézményként közre- működnek a táncpedagógusok képzésében

Nemrégiben tették közzé annak a 19 iskolának a nevét, mely jogot és a címet szerzett arra, hogy partnerintézményként működjön közre a főiskolai képzésben. Megyénkben a kapuvári Alapfokú Művészetoktatási Intézményt  érte a szerencse, hogy betöltheti ezt a kitüntető szerepet. Csitei Gábor, a kapuváriak vezetője elmondta, hogy a pedagógusképző főiskolán tanuló kollégái a Bolognai rendszernek megfelelő öt éves képzési idejük alatt egy szemeszteren át kötelesek gyakorlati képzőhelyen részt venni. A táncoktató  valószínűsítette: területi alapon fog eldőlni, hogy mely mesterképzésüket megkezdő leendő tánctanárok kerülnek a rábaközi művészetoktatási intézménybe.
Csitei Gábor megemlítette: a pályázat feltételei között szerepelt a megfelelő szakmai színvonalú oktatás. A kapuvári iskola 2007-ben már elnyerte a kiválóra minősített művészetoktatási intézmény címet, mely alapkövetelményként fogalmazódott meg a projekt kiírásában. A jelentkezőktől azt is elvárták, hogy a szakképzett pedagógusok minél jobb szakmai eredményeket mutassanak fel. A néptánc tanszakon oktató kapuvári intézményben a mai gazdasági körülmények mellett már az is nagy dolognak számít, ha fenn tudják tartani a közel 350 növendék képzését a városban és a környező településeken. - Iskolánk tanulói közül többen is részt vettek megyei valamint régiós fesztiválokon, valamint tanulmányi versenyeken - tudatta az intézmény vezetője. A Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermek Néptánc Fesztiválon a kapuváriak két csoportja arany, egy pedig bronz minősítést ért el. A Szombathelyen megrendezett Szivárvány Néptánc Fesztiválról arany fokozattal tértek haza a táncosok, az országos tanulmányi verseny területi előválogatóján szintén eredményesen szerepeltek.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.