Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kapuvári széchenyisek első helyen végeztek a megyei versenyen

Az Apáczai Kiadó minden évben  háromfordulós természettudományi versenyt hirdet a felső tagozatosok részére. Az interjút adó pedagógus szerint ennek célja, hogy a gyerekek minél több kapcsolatot fedezzenek fel a különböző ismeretanyagok között. - Természetesen a diákok felkészítése nemcsak általam történik: biológiából és földrajzból Nagy Zoltánné, számítástechnikából pedig Novits László és Czanik Ferenc adott segítséget.
A kapuvári Széchenyi-iskola hatodszor nevezett be a megmérettetésre, melynek legutóbb tavaly novemberben tartották az első fordulóját, ahonnét a legjobb helyezettek jutottak tovább, és jogosultak arra, hogy képviseljék a kapuvári intézményt. A második fordulót Győrben rendezték meg. A résztvevők előre megadott szakszavak és támpontok alapján készültek a rangadóra: többek között biológiából, földrajzból, fizikából, kémiából és technikából számíthattak feladatokra. A megyei versenyen a híres találmányokról és a feltalálókról is  alaposabban fel kellett készülniük a diákoknak. A kapuvári iskolát hárman képviselték: Kurcsics Máté, Fuhrmann Krisztina és Madarasi Réka. A maximálisan adható húsz pontból tizenkilencet kaptak a diákok azon az egészséges életmód témájú feladványon, amit még az országos verseny előtt kellett dvd-n beküldeni a szervezőkhöz. A fővárosi Apáczai Kiadó székházába harminc csapatot hívtak be, melyek közt a kapuvári széchenyisek már biztosan megmérettetnek.
A megyei első helyezett csapat tagjaként Kurcsics Máté elmondta: minden természettudományos tantárgyból fel kellett készülniük, ami napi plusz egy-egy órákat jelentett. A nyolcadikas fiúnak a fizikai és földrajzi feladatok tetszettek a legjobban. A háromszoros megyei korcsoportos  sakkbajnokot a szellemi sportban szerzett tapasztalatai is segítik a tanulásban. Fuhrmann Krisztinának ez a megmérettetés volt az első komolyabb megyei versenye, melyen kellemes emlékeket szerzett. A diáklány hozzátette: a kémiát és a technikát gyakorolta a legtöbbet, ezen belül behatóbban ismerkedett Irinyi János életrajzával, valamint a legnevesebb feltalálókról olvasott sokat. Madarasi Réka a biológia és a fizika tárgyakra helyezte a hangsúlyt a felkészülésben. A megyei versenyen a hőmérséklet mérésével, az emberi vérkeringéssel és a vitaminokkal kapcsolatban oldott meg feladatokat.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.