Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kapuvári széchenyisek első helyen végeztek a megyei versenyen

Az Apáczai Kiadó minden évben  háromfordulós természettudományi versenyt hirdet a felső tagozatosok részére. Az interjút adó pedagógus szerint ennek célja, hogy a gyerekek minél több kapcsolatot fedezzenek fel a különböző ismeretanyagok között. - Természetesen a diákok felkészítése nemcsak általam történik: biológiából és földrajzból Nagy Zoltánné, számítástechnikából pedig Novits László és Czanik Ferenc adott segítséget.
A kapuvári Széchenyi-iskola hatodszor nevezett be a megmérettetésre, melynek legutóbb tavaly novemberben tartották az első fordulóját, ahonnét a legjobb helyezettek jutottak tovább, és jogosultak arra, hogy képviseljék a kapuvári intézményt. A második fordulót Győrben rendezték meg. A résztvevők előre megadott szakszavak és támpontok alapján készültek a rangadóra: többek között biológiából, földrajzból, fizikából, kémiából és technikából számíthattak feladatokra. A megyei versenyen a híres találmányokról és a feltalálókról is  alaposabban fel kellett készülniük a diákoknak. A kapuvári iskolát hárman képviselték: Kurcsics Máté, Fuhrmann Krisztina és Madarasi Réka. A maximálisan adható húsz pontból tizenkilencet kaptak a diákok azon az egészséges életmód témájú feladványon, amit még az országos verseny előtt kellett dvd-n beküldeni a szervezőkhöz. A fővárosi Apáczai Kiadó székházába harminc csapatot hívtak be, melyek közt a kapuvári széchenyisek már biztosan megmérettetnek.
A megyei első helyezett csapat tagjaként Kurcsics Máté elmondta: minden természettudományos tantárgyból fel kellett készülniük, ami napi plusz egy-egy órákat jelentett. A nyolcadikas fiúnak a fizikai és földrajzi feladatok tetszettek a legjobban. A háromszoros megyei korcsoportos  sakkbajnokot a szellemi sportban szerzett tapasztalatai is segítik a tanulásban. Fuhrmann Krisztinának ez a megmérettetés volt az első komolyabb megyei versenye, melyen kellemes emlékeket szerzett. A diáklány hozzátette: a kémiát és a technikát gyakorolta a legtöbbet, ezen belül behatóbban ismerkedett Irinyi János életrajzával, valamint a legnevesebb feltalálókról olvasott sokat. Madarasi Réka a biológia és a fizika tárgyakra helyezte a hangsúlyt a felkészülésben. A megyei versenyen a hőmérséklet mérésével, az emberi vérkeringéssel és a vitaminokkal kapcsolatban oldott meg feladatokat.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.