Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kapuvári széchenyisek első helyen végeztek a megyei versenyen

Az Apáczai Kiadó minden évben  háromfordulós természettudományi versenyt hirdet a felső tagozatosok részére. Az interjút adó pedagógus szerint ennek célja, hogy a gyerekek minél több kapcsolatot fedezzenek fel a különböző ismeretanyagok között. - Természetesen a diákok felkészítése nemcsak általam történik: biológiából és földrajzból Nagy Zoltánné, számítástechnikából pedig Novits László és Czanik Ferenc adott segítséget.
A kapuvári Széchenyi-iskola hatodszor nevezett be a megmérettetésre, melynek legutóbb tavaly novemberben tartották az első fordulóját, ahonnét a legjobb helyezettek jutottak tovább, és jogosultak arra, hogy képviseljék a kapuvári intézményt. A második fordulót Győrben rendezték meg. A résztvevők előre megadott szakszavak és támpontok alapján készültek a rangadóra: többek között biológiából, földrajzból, fizikából, kémiából és technikából számíthattak feladatokra. A megyei versenyen a híres találmányokról és a feltalálókról is  alaposabban fel kellett készülniük a diákoknak. A kapuvári iskolát hárman képviselték: Kurcsics Máté, Fuhrmann Krisztina és Madarasi Réka. A maximálisan adható húsz pontból tizenkilencet kaptak a diákok azon az egészséges életmód témájú feladványon, amit még az országos verseny előtt kellett dvd-n beküldeni a szervezőkhöz. A fővárosi Apáczai Kiadó székházába harminc csapatot hívtak be, melyek közt a kapuvári széchenyisek már biztosan megmérettetnek.
A megyei első helyezett csapat tagjaként Kurcsics Máté elmondta: minden természettudományos tantárgyból fel kellett készülniük, ami napi plusz egy-egy órákat jelentett. A nyolcadikas fiúnak a fizikai és földrajzi feladatok tetszettek a legjobban. A háromszoros megyei korcsoportos  sakkbajnokot a szellemi sportban szerzett tapasztalatai is segítik a tanulásban. Fuhrmann Krisztinának ez a megmérettetés volt az első komolyabb megyei versenye, melyen kellemes emlékeket szerzett. A diáklány hozzátette: a kémiát és a technikát gyakorolta a legtöbbet, ezen belül behatóbban ismerkedett Irinyi János életrajzával, valamint a legnevesebb feltalálókról olvasott sokat. Madarasi Réka a biológia és a fizika tárgyakra helyezte a hangsúlyt a felkészülésben. A megyei versenyen a hőmérséklet mérésével, az emberi vérkeringéssel és a vitaminokkal kapcsolatban oldott meg feladatokat.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.