Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A kapuvári sportolók készek a versenyzésre

A legutóbbi képviselő-testületi ülés döntése értelmében a 12 millió forintból gazdálkodó Kapuvári Sportegyesületnél 2013 tavaszától a következő szakosztályok indítanak versenyzőket: a focisták, a művészi táncosok, a hajómodellezők és a karatékák. Varga András kijelentette: mindegyik csapat megkezdte a felkészülést. Kapuváron a futball három korosztályra tevődik: az  serdülőkre (U 16-os), az  ifjúságiakra (U 19-es), valamint a felnőttekre. Az utánpótlás neveléséről a Nebuló Futball Sportegyesülettel közösen gondoskodnak.
A KSE csapata jelenleg a megyei első osztályú bajnokságon vesz részt. A serdülők az első helyen végeztek az őszi szezonban, az ifjúságiak pedig a dobogó harmadik helyére küzdötték fel magukat. A felnőtteket szintén érintette az átalakulás, ezért a negyedik helyről folytatják a mostani szezont. Szinte minden félévben cserélődik a játékosállomány, ami nem azt jelenti, hogy teljesen megváltozik az összetétele, csupán néhány embert érint – tudtuk meg a KSE elnökhelyettesétől. A riportban elhangzott:  az ősz után a felnőtt korosztályból többen távoztak. Ez nem okozott különösebb törést a focistáknak, mert minőségi és sportmagatartás szempontjából egyaránt sikerült őket pótolni. Az ifjúsági korosztályon belül ugyancsak volt némi változás, de tehetséges labdarúgókat igazoltak helyettük a környékbeli településekről, pl. Mihályiból és Cirákról. – Bízunk benne, hogy ezek a játékosok beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, és fél vagy egy év után az első csapatnak lesznek a hasznára –  fogalmazott Varga András, aki a serdülőkre nem panaszkodott, mert tartják a frontot, tehát velük biztosított az sportévad.
Az elnökhelyettes szerint a serdülők megőrizhetik első helyezésüket a tavaszi szezon végére, az ifjúságiakkal szemben pedig minél jobb szereplést várnak el, és ha szerencsével, valamint a kitartó munka párosul, akár a dobogón is végezhetnek. A legnagyobb őszi létszámbeli mozgást megélt első csapat bízik az edző szaktudásában. Elsődleges feladatuk az újoncok bevonása az eredményes játékba, hogy szinte új csapatot formálva méressék meg magukat a versenyen. Varga András részükről az első öt-hat hely valamelyikének megszerzését tartja reálisnak.
Sportlétesítményi felújítási pályázatból hamarosan megújul KSE kiszolgáló épülete, valamint részleges talajcserét hajtanak végre az edzőpályán, a telepet körülvevő kerítést pedig kijavítják – mondta interjújában a sportegyesület elnökhelyettese. Beküldés dátuma: 2013. 03. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.