Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A jó magyar virtus előny a tűzoltóknál

A civil szervezetek közül talán az önkéntes tűzoltók működnek a legstabilabban és maradnak fenn a legtovább – célzott Gyopáros Alpár a rendszerváltás óta létrejött és hamar a süllyesztőbe jutott csoportosulások tömkelegére. Az országgyűlési képviselő hozzátette: ellenben a tűzoltók nemhogy egyre kevesebben, hanem egyre többen vannak, és nagyon sok közöttük a fiatal. Fontos, hogy a gyerekek idejekorán megtanulják a fegyelmet és a felelősségérzetet, valamint tisztelni másokat, és védeni javainkat – tette hozzá a megszólaló.
Sallai Péter tűzoltó ezredes a versenyen résztvevő csapatokat arról biztosította, hogy jó szereplésüket figyelembe fogják venni a pályázatok elbírálásakor. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője megjegyezte: Csorna közelsége miatt számítanak a farádi önkéntesekre, akik ha kell, kisegítik a hivatásosokat. Az igazgató szerint a tűzoltócsapatok megtestesítik az egyik legjellemzőbb magyar tulajdonságot, melyet úgy lehet a legegyszerűbben megfogalmazni: csak azért is!

A csornai tűzoltók teljes erőbedobással küzdöttek Farádon.

A csornai önkéntesektől öt különböző összetételű csoport vett részt a regionális versenyen. Csizmazia Erika arról beszélt, hogy mennyire fontos a gyermekek bevonása az ilyen rendezvényekre, mert hamar elsajátítják a csapatszellemet és a kétkezi munka jelentőségét. A mostani megmérettetésre már április elején megkezdték a felkészülést, s a heti több alkalommal tartott edzéseken szinte unalomig gyakorolnak minden apró  mozdulatot.
A csornai Széchenyibe járó Póczik Enikő és osztálytársai  kihívásnak tekintették a tűzoltóversenyt, ezért közösen alkottak csapatot. A nyolcadikas lány édesanyja, Póczik Tamásné szintén a közösségi szellem előnyeiről beszélt. Jómaga fiatalabb korában nem vett részt ilyen jellegű rendezvényen, ezért nagyon örül annak, hogy Enikő jelentkezett a versenyre, mely nemcsak küzdelmet jelent, hanem nagyon jó szabadidős tevékenység.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.