Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A jó magyar virtus előny a tűzoltóknál

A civil szervezetek közül talán az önkéntes tűzoltók működnek a legstabilabban és maradnak fenn a legtovább – célzott Gyopáros Alpár a rendszerváltás óta létrejött és hamar a süllyesztőbe jutott csoportosulások tömkelegére. Az országgyűlési képviselő hozzátette: ellenben a tűzoltók nemhogy egyre kevesebben, hanem egyre többen vannak, és nagyon sok közöttük a fiatal. Fontos, hogy a gyerekek idejekorán megtanulják a fegyelmet és a felelősségérzetet, valamint tisztelni másokat, és védeni javainkat – tette hozzá a megszólaló.
Sallai Péter tűzoltó ezredes a versenyen résztvevő csapatokat arról biztosította, hogy jó szereplésüket figyelembe fogják venni a pályázatok elbírálásakor. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője megjegyezte: Csorna közelsége miatt számítanak a farádi önkéntesekre, akik ha kell, kisegítik a hivatásosokat. Az igazgató szerint a tűzoltócsapatok megtestesítik az egyik legjellemzőbb magyar tulajdonságot, melyet úgy lehet a legegyszerűbben megfogalmazni: csak azért is!

A csornai tűzoltók teljes erőbedobással küzdöttek Farádon.

A csornai önkéntesektől öt különböző összetételű csoport vett részt a regionális versenyen. Csizmazia Erika arról beszélt, hogy mennyire fontos a gyermekek bevonása az ilyen rendezvényekre, mert hamar elsajátítják a csapatszellemet és a kétkezi munka jelentőségét. A mostani megmérettetésre már április elején megkezdték a felkészülést, s a heti több alkalommal tartott edzéseken szinte unalomig gyakorolnak minden apró  mozdulatot.
A csornai Széchenyibe járó Póczik Enikő és osztálytársai  kihívásnak tekintették a tűzoltóversenyt, ezért közösen alkottak csapatot. A nyolcadikas lány édesanyja, Póczik Tamásné szintén a közösségi szellem előnyeiről beszélt. Jómaga fiatalabb korában nem vett részt ilyen jellegű rendezvényen, ezért nagyon örül annak, hogy Enikő jelentkezett a versenyre, mely nemcsak küzdelmet jelent, hanem nagyon jó szabadidős tevékenység.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.