Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A játékosok fizetésre nem számíthatnak

A beledi sportegyesület 1,4 milliót költhet a működésére, a felmerülő rezsiköltségeket pedig 800 ezer forintból kell kigazdálkodni. Jakab Zoltán, a sportegyesület elnöke szerint ez az elszámolás a nyárig biztosan tartható lesz. Az egyesület kötelékében működik a kézilabda szakosztály, és tőlük függetlenül edzenek a testépítők és az asztaliteniszezők. A kézisek a sportcsarnok felújításának ideje alatt is gyakorolhatnak. Ha teljesülne a vágyuk, és a 90 százalékban beledi fiatalokból álló focicsapat magasabb osztályba léphetne, akkor kezdeményezné, hogy a képviselő-testület nagyobb összeget szánjon erre a célra a költségvetésből. A pályák alkalmatlansága miatt a kinti meccsekre még várni kell, de a beledi tornacsarnokban már télen megkezdik az edzéseket. Jakab Zoltán megjegyezte: lehet, hogy egy-két rutinosabb labdarúgó elkelne, de a tavalyi színvonalnak megfelelő vehemenciájú csapattal készülhetnek a tavaszi bajnokságra.  Pontos dátum még nincs, de a tavaszi idény március elején indul. Az elnök szerint szemmel kell tartani a riválisokat, és az sincs kizárva, hogy az egyesület fennállásának 100.évfordulóját már bajnokként ünnepelhetik. A beledi költségvetés tartalmazza a focipálya lelátójának megépítését, és a tervek szerint július 20-ára elkészül a 15 millió forintos beruházás.
Jakab Zoltán húszéves pályafutása során két alkalommal ünnepelhette a II.osztályban játszó focicsapat bajnoki címét, ezért érthető, hogy most is a erre vágyik. A sportegyesület elnökének másik felelősségteljes pozíciója szintén sok feladatot ad. Nemrég az alpolgármester is részt vett azon a szakhatóságokkal kiegészített kistérségi megbeszélésen, amelyet a rendkívüli hideg miatt hívtak össze. Az egyik közhasznú munkást azzal bízták meg, hogy rendszeresen látogassa az idősebbeket. Az alpolgármester kirívó esetekről nem tud, és arról sem szerzett információt, hogy ellátatlan maradt volna valaki a településen. A családsegítő intézet dolgozóinak közreműködésével gondoskodtak az egyedülállókról. Tavasztól szeretnék folytatni a sikeres mezőgazdasági közmunkaprogramot, melynek keretében nemcsak az iskolai konyhát látták el nyersanyaggal, hanem a terményekből még eladásra is jutott.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.