Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A játékosok fizetésre nem számíthatnak

A beledi sportegyesület 1,4 milliót költhet a működésére, a felmerülő rezsiköltségeket pedig 800 ezer forintból kell kigazdálkodni. Jakab Zoltán, a sportegyesület elnöke szerint ez az elszámolás a nyárig biztosan tartható lesz. Az egyesület kötelékében működik a kézilabda szakosztály, és tőlük függetlenül edzenek a testépítők és az asztaliteniszezők. A kézisek a sportcsarnok felújításának ideje alatt is gyakorolhatnak. Ha teljesülne a vágyuk, és a 90 százalékban beledi fiatalokból álló focicsapat magasabb osztályba léphetne, akkor kezdeményezné, hogy a képviselő-testület nagyobb összeget szánjon erre a célra a költségvetésből. A pályák alkalmatlansága miatt a kinti meccsekre még várni kell, de a beledi tornacsarnokban már télen megkezdik az edzéseket. Jakab Zoltán megjegyezte: lehet, hogy egy-két rutinosabb labdarúgó elkelne, de a tavalyi színvonalnak megfelelő vehemenciájú csapattal készülhetnek a tavaszi bajnokságra.  Pontos dátum még nincs, de a tavaszi idény március elején indul. Az elnök szerint szemmel kell tartani a riválisokat, és az sincs kizárva, hogy az egyesület fennállásának 100.évfordulóját már bajnokként ünnepelhetik. A beledi költségvetés tartalmazza a focipálya lelátójának megépítését, és a tervek szerint július 20-ára elkészül a 15 millió forintos beruházás.
Jakab Zoltán húszéves pályafutása során két alkalommal ünnepelhette a II.osztályban játszó focicsapat bajnoki címét, ezért érthető, hogy most is a erre vágyik. A sportegyesület elnökének másik felelősségteljes pozíciója szintén sok feladatot ad. Nemrég az alpolgármester is részt vett azon a szakhatóságokkal kiegészített kistérségi megbeszélésen, amelyet a rendkívüli hideg miatt hívtak össze. Az egyik közhasznú munkást azzal bízták meg, hogy rendszeresen látogassa az idősebbeket. Az alpolgármester kirívó esetekről nem tud, és arról sem szerzett információt, hogy ellátatlan maradt volna valaki a településen. A családsegítő intézet dolgozóinak közreműködésével gondoskodtak az egyedülállókról. Tavasztól szeretnék folytatni a sikeres mezőgazdasági közmunkaprogramot, melynek keretében nemcsak az iskolai konyhát látták el nyersanyaggal, hanem a terményekből még eladásra is jutott.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.