Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A játékosok fizetésre nem számíthatnak

A beledi sportegyesület 1,4 milliót költhet a működésére, a felmerülő rezsiköltségeket pedig 800 ezer forintból kell kigazdálkodni. Jakab Zoltán, a sportegyesület elnöke szerint ez az elszámolás a nyárig biztosan tartható lesz. Az egyesület kötelékében működik a kézilabda szakosztály, és tőlük függetlenül edzenek a testépítők és az asztaliteniszezők. A kézisek a sportcsarnok felújításának ideje alatt is gyakorolhatnak. Ha teljesülne a vágyuk, és a 90 százalékban beledi fiatalokból álló focicsapat magasabb osztályba léphetne, akkor kezdeményezné, hogy a képviselő-testület nagyobb összeget szánjon erre a célra a költségvetésből. A pályák alkalmatlansága miatt a kinti meccsekre még várni kell, de a beledi tornacsarnokban már télen megkezdik az edzéseket. Jakab Zoltán megjegyezte: lehet, hogy egy-két rutinosabb labdarúgó elkelne, de a tavalyi színvonalnak megfelelő vehemenciájú csapattal készülhetnek a tavaszi bajnokságra.  Pontos dátum még nincs, de a tavaszi idény március elején indul. Az elnök szerint szemmel kell tartani a riválisokat, és az sincs kizárva, hogy az egyesület fennállásának 100.évfordulóját már bajnokként ünnepelhetik. A beledi költségvetés tartalmazza a focipálya lelátójának megépítését, és a tervek szerint július 20-ára elkészül a 15 millió forintos beruházás.
Jakab Zoltán húszéves pályafutása során két alkalommal ünnepelhette a II.osztályban játszó focicsapat bajnoki címét, ezért érthető, hogy most is a erre vágyik. A sportegyesület elnökének másik felelősségteljes pozíciója szintén sok feladatot ad. Nemrég az alpolgármester is részt vett azon a szakhatóságokkal kiegészített kistérségi megbeszélésen, amelyet a rendkívüli hideg miatt hívtak össze. Az egyik közhasznú munkást azzal bízták meg, hogy rendszeresen látogassa az idősebbeket. Az alpolgármester kirívó esetekről nem tud, és arról sem szerzett információt, hogy ellátatlan maradt volna valaki a településen. A családsegítő intézet dolgozóinak közreműködésével gondoskodtak az egyedülállókról. Tavasztól szeretnék folytatni a sikeres mezőgazdasági közmunkaprogramot, melynek keretében nemcsak az iskolai konyhát látták el nyersanyaggal, hanem a terményekből még eladásra is jutott.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.