Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A járvány idején további megerősítést nyert, hogy szükség van a kisebb kórházakra

Az anyák megmentőjének tanítása talán soha nem volt ennyire időszerű, mint napjainkban – mondta Csorna polgármestere a kórház Semmelweis-napi ünnepségén. Az önkormányzat már nem fenntartója a kórháznak, de a kölcsönös együttműködés csak tovább erősödött a járványhelyzet idején.

– Köszöntjük azokat, akik hivatásuk gyakorlásával méltóak az anyák megmentőjének emlékéhez – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin a Csornai Margit Kórházban megtartott Semmelweis-napi ünnepségen.
A magyar orvostudomány egyik legkiemelkedőbb alakjának felfedezése a mai napig érezteti hatását a mindennapokban, sőt az alapos kézmosás jelentősége az elmúlt másfél esztendőben még jobban felértékelődött.
– Ma már nemcsak az a természetes, hogy evés előtt, vagy a tömegközlekedési eszköz használata után kezet mosunk, hanem a legtöbb női, és bizonyára férfi táskában is ott lapul egy-egy kis kézfertőtlenítő – utalt a városvezető a koronavírus-járvány miatt bevezetett és magánemberek önként kialakított higiéniai szokásaira.
Semmelweis Ignác tanítása talán soha nem volt ennyire időszerű, mint napjainkban. A kórháznak és a városnak még inkább szüksége van egymás segítésére, munkájára.
– Önöknek, kórházi dolgozóknak Csorna Város Önkormányzata nevében megköszönöm áldozatos, felelősségteljes munkáját, kitartását és a pandémia alatt nyújtott helytállásukat. Kívánom önöknek, hogy a nehézségek ellenére őrizzék meg elhivatottságukat, a szakma iránti elkötelezettségüket, hitüket a munkájuk és az önökre bízott betegek ápolásának során – hangzott a köszöntőben. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin az egészségügyi dolgozóknak azt kívánta, hogy legyenek képesek megújulni és erőt meríteni a folytatáshoz.


Az egészségügy érdeme, hogy a száz évvel ezelőtti spanyolnáthában elhunyt legalább 30 millió emberrel szemben a koronavírus-járványban „csak” valamivel több mint 3 millióan vesztették életüket világszerte.
– Jó munkát végeztünk és ebben mi magyarok nagy szerepet játszottunk. Nemcsak azzal, hogy a magyar vakcinakutatás élvonalbeli, hanem azért is, mert Magyarországon a védőoltások kultúrája a generációkba beleégett – mondta dr. Winiczai Zoltán. A csornai kórház kollektívájának összetartását mutatja, hogy a járvány közepén bevezetett egészségügyi szolgálati jogviszony változása miatt sem állt fel senki és folytatták munkát. Az elsősorban krónikus ellátást nyújtó csornai kórház dolgozói a rendkívüli helyzetben is példásan helytálltak. A Covid idején voltak olyan napok, amikor a csornai és a kapuvári kórház nélkül a megyei egészségügyi ellátás kritikus helyzetbe került volna – jegyezte meg a főigazgató. – Azonkívül, hogy két osztályunk aktív részese volt a Covid-ellátásnak, oltópontunkon több mint 21 ezer védőoltást adtunk be. Köszönjük a Magyar Honvédségnek az oltópont és beléptetőpont működtetésében nyújtott segítségét.
Az ünnepségen dr. Winiczai Zoltán főigazgató, valamint Orbán Gyöngyi ápolási igazgató átadta a Semmelweis-napi elismeréseket. Igazgatói dicséretben részesültek: dr.Varga Zita, dr. Ábrahám Péter, Kovács András, Horváth Zsolt, Nagyné Farkas Zsuzsanna, Ráczné Kovács Mária, Koltai Anita, Cucusi Anna, Némethné Rácz Krisztina, Németh Márta, Vargáné Molnár Erzsébet, Pálvölgyi Anna, Tóth Attiláné, Pölöskei Fanni, Józsa Krisztina, Pattantyúsné Kovács Anita, Burusné Pénzváltó Natália, Menyhárt Ildikó, Horváth Tamásné, Pénzváltó Istvánné, Rehabilitációs „A” osztály kollektívája, Gasztrorehabilitációs Osztály Mozgásszervi C részleg kollektívája. A MESZK elismerő oklevelet adott át Soósné Baranyai Andrea részére.
– A megyében elsőként intézményünk dolgozói is elfogadták a Jerusalem tánc kihívást, melyet az ünnepség végén nézhettek meg a jelenlévők. A videó elérhető a YouTube-on „Csornai Margit Kórház - közös tánc” címmel.

Beküldés dátuma: 2021. 07. 14.

Kapcsolódó hírek

  • Nyílt szűrési és Egészségmegőrző nap Csornán

    Dr. Winiczai Zoltán szerint számtalan előnye van a lakossági szűrésnek, és aki részt vesz rajta, ezeket nagyon jól ismeri, de az sem elhanyagolható tény, hogy a jelentkezők bekerülnek abba a rendszerbe, mely alapján könnyebben beazonosítható lesz egy-egy betegségük a későbbiekben.

További hírek

Hirdetés