Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A járóbeteg-centrum alapkőletétele

Nem árulunk tovább zsákbamacskát, ezért inkább közöljük a kapuvári járóbeteg-központ alapkőletételekor elhelyezett időkapszula tartalmát: aznapi lapok aktuális számai, a várost népszerűsítő tájékoztató kiadványok, használatban lévő pénzérmék, a projekttel kapcsolatos ismertetők és az ünnepségen felszólalók kézjegyével hitelesített díszoklevél. A téglafalba kerülő tartály betonozásánál többen is jelen voltak: Hámori György, Kapuvár polgármestere, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, Kissné Börzsönyi Zsuzsanna a kivitelező cég főépítésvezetője, valamint dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet igazgatója. A főorvos kameránk előtt elmondta, hogy kollégáival felkészültek az építkezés okozta nehézségekre, és minden körülmények között biztosítják a betegek zökkenőmentes ellátását. A szakrendelések száma nem változik, viszont az időpontok esetenként módosulhatnak, de ezekről a háziorvosokon keresztül is tájékoztatják a lakosságot.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv szinte százszázalékos támogatást nyújt a “Kistérségi járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése Kapuváron”elnevezésű projekt megvalósításához, melynek eredményeként a kórház-rendelőintézet keretein belül önálló járóbeteg szolgáltatási egység jön létre. Az egészségügyi ellátás a Kapuvár-Beled kistérségen túl érinti a Sopron-Fertődi térségben lévő települések lakosságát is. Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő rámutatott: a Kapuváron praktizáló orvosoktól hallotta, hogy nem mindig tudják biztosítani a folyamatos és megfelelő ellátást betegeiknek, ezért külön örül az Európai Unió által finanszírozott beruházásnak.

A város első embere köszöntőjének elején megjegyezte: lassan szokássá válik Kapuváron, hogy a kórházat érintő fejlesztés kapcsán ünnepélyes találkozóra gyűlnek az érintettek. Minden bizonnyal fekete napként vonul be 2007.április 1-je a település történetébe, mert megszűnt az aktív fekvőbeteg ellátás az egészségügyi intézményben. De a kapuváriak nem csüggednek, és tökélyre fejlesztik meglévő adottságaikat: működik az egynapos sebészeti ellátás, valamint Hámori György elégedetten számolt be az egybegyűlteknek arról is, hogy szintén jó ütemben halad (május-júniusra tervezik az átadást) az angiológiás rehabilitációs központ fejlesztése. Az utóbbi egyedülálló érkezelési módszert Európa-szerte szeretnék népszerűsíteni, a most útjára indított projektet pedig a város és környéke korszerűbb ellátása érdekében kezdeményezték. A polgármester tájékoztatása szerint, amennyiben a kivitelező képes lesz tartani a rá váró szoros tempót, akkor év vége felé a járóbeteg-centrumot is felavathatják. Beküldés dátuma: 2010. 03. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.