Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A járóbeteg-centrum alapkőletétele

Nem árulunk tovább zsákbamacskát, ezért inkább közöljük a kapuvári járóbeteg-központ alapkőletételekor elhelyezett időkapszula tartalmát: aznapi lapok aktuális számai, a várost népszerűsítő tájékoztató kiadványok, használatban lévő pénzérmék, a projekttel kapcsolatos ismertetők és az ünnepségen felszólalók kézjegyével hitelesített díszoklevél. A téglafalba kerülő tartály betonozásánál többen is jelen voltak: Hámori György, Kapuvár polgármestere, Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, Kissné Börzsönyi Zsuzsanna a kivitelező cég főépítésvezetője, valamint dr. Benedek Zoltán, a Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet igazgatója. A főorvos kameránk előtt elmondta, hogy kollégáival felkészültek az építkezés okozta nehézségekre, és minden körülmények között biztosítják a betegek zökkenőmentes ellátását. A szakrendelések száma nem változik, viszont az időpontok esetenként módosulhatnak, de ezekről a háziorvosokon keresztül is tájékoztatják a lakosságot.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv szinte százszázalékos támogatást nyújt a “Kistérségi járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése Kapuváron”elnevezésű projekt megvalósításához, melynek eredményeként a kórház-rendelőintézet keretein belül önálló járóbeteg szolgáltatási egység jön létre. Az egészségügyi ellátás a Kapuvár-Beled kistérségen túl érinti a Sopron-Fertődi térségben lévő települések lakosságát is. Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő rámutatott: a Kapuváron praktizáló orvosoktól hallotta, hogy nem mindig tudják biztosítani a folyamatos és megfelelő ellátást betegeiknek, ezért külön örül az Európai Unió által finanszírozott beruházásnak.

A város első embere köszöntőjének elején megjegyezte: lassan szokássá válik Kapuváron, hogy a kórházat érintő fejlesztés kapcsán ünnepélyes találkozóra gyűlnek az érintettek. Minden bizonnyal fekete napként vonul be 2007.április 1-je a település történetébe, mert megszűnt az aktív fekvőbeteg ellátás az egészségügyi intézményben. De a kapuváriak nem csüggednek, és tökélyre fejlesztik meglévő adottságaikat: működik az egynapos sebészeti ellátás, valamint Hámori György elégedetten számolt be az egybegyűlteknek arról is, hogy szintén jó ütemben halad (május-júniusra tervezik az átadást) az angiológiás rehabilitációs központ fejlesztése. Az utóbbi egyedülálló érkezelési módszert Európa-szerte szeretnék népszerűsíteni, a most útjára indított projektet pedig a város és környéke korszerűbb ellátása érdekében kezdeményezték. A polgármester tájékoztatása szerint, amennyiben a kivitelező képes lesz tartani a rá váró szoros tempót, akkor év vége felé a járóbeteg-centrumot is felavathatják. Beküldés dátuma: 2010. 03. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.