Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hobbiállatok tartása is követi a divatot

Hüllőt régóta tartanak az emberek, főleg a szárazföldi és a víziteknősöket. Nem most vonult be a kedvencek közé a nyúl és a csincsilla, valamint a háziasított vadászgörény. Újabban népszerű a szakállas agáma és a zöld leguán, ezenkívül elterjedt a leopárd gekkó,  a sikló és a kígyó is. Az extrémebbek közé tartozik a csupasz testű kínai kopasz kutya és a több számmal nagyobb “ruhát” hordó, lógó bőrű shar pei  fajta. Ugyancsak népszerű a madártartás, különösen az egzotikus fajok, és megjelentek otthon a nagyobb testű papagájok. Dr. Dojcsák Gábor kapuvári állatorvos megjegyezte: mindig újabb és újabb “slágerállatok”kerülnek előtérbe, s most a hüllők vannak feltörőben. Ha valaki megfelelően tartja őket, nem okoznak nagy gondot, ugyanakkor szépek és látványosak. A gazdák mielőtt beszerzik az állatokat, több irányból tájékozódnak: a kereskedésekben és az interneten egyaránt.  Dr. Dojcsák Gábor szerint ha valaki alaposan utánanéz az adott fajta jellemzőinek és meg tudja teremteni a megfelelő körülményeket, akkor sok öröme lehet benne, továbbá érdemes meghallgatni a tapasztaltabb állattartókat.
Beküldés dátuma: 2012. 02. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.